Το Εθνικό Θέατρο «επεκτείνεται» στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά

Παραστάσεις και δράσεις της πρώτης κρατικής σκηνής θα φιλοξενεί έως και το 2027 το «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά, επί της οδού Πειραιώς 52.
Το Εθνικό Θέατρο «επεκτείνεται» στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά
2'

Μέσω της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), του ΚΕΤΘΑ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος- Ειρήνη Παπά) και του Εθνικού Θεάτρου, ο χώρος περιέρχεται στο Εθνικό Θέατρο για τα επόμενα 13 χρόνια.

«Η στιγμή είναι ιστορική για το Εθνικό Θέατρο. Παραδίδουμε στις τωρινές και στις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών έναν χώρο οκτώ στρεμμάτων, από τους ωραιότερους της Ελλάδας και της Ευρώπης» τόνισε, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής, Σωτήρης Χατζάκης. «Το όραμα της Ειρήνης Παπά συνεχίζεται και διασφαλίζεται από το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα συνεργαστεί με το ΚΕΤΘΑ για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του χώρου και της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούνται, επίσης, θέσεις εργασίας καλλιτεχνικού και λοιπού προσωπικού, σε μία περίοδο που η ανεργία υπονομεύει την ενότητα της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Το «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά ετοιμάζεται να υποδεχτεί την καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με την πρεμιέρα να τοποθετείται στις 23 Ιουλίου. Πρόκειται για το έργο του Χαθίντο Μπεναβέντε «Fantastico- Τα δημιουργημένα συμφέροντα» το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1939 από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη και μετάφραση Παντελή Πρεβελάκη. Αυτήν τη φορά, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σωτήρης Χατζάκης.

Η ιστορία του έργου αφορά τον Λέαντρο και τον πονηρό υπηρέτη του, Κρισπίν, δραπέτη από τα κάτεργα, οι οποίοι φτάνουν σε μία μεγάλη πολιτεία, έχοντας, μόλις, ξεφύγει από την αστυνομία που τους κυνηγά για χρέη και παρανομίες. Με μεγάλη πανουργία και εφευρετικότητα, ο Κρισπίν, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, ρίχνει την ελπίδα για δόλωμα στα θύματά του, προκειμένου να επωφεληθούν ο ίδιος και ο Λέαντρος. Όλοι σαγηνεύονται, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται και οι ελπίδες διαψεύδονται. Όμως, υπηρέτης και αφέντης έχουν καταφέρει να τυλίξουν τα πρόσωπα της κωμωδίας σε ένα δίχτυ από δημιουργημένα και κατασκευασμένα συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης:

Το Rockwave Festival γίνεται 19 ετών...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή