Νέος Κόσμος: «Μαγική Πόλη», κοντά στη Συγγρού

Τρίτη 26 Αυγούστου, στο Δουργούτι, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία 60 χρόνια πριν. Στη «Μαγική Πόλη» του Κούνδουρου, του Χατζιδάκι, της Λυμπεράκη, του Φούντα.

Νέος Κόσμος: «Μαγική Πόλη», κοντά στη Συγγρού
2'

Στο Δουργούτι, μια προσφυγική συνοικία κοντά στη Συγγρού, ο σκληρά εργαζόμενος Κοσμάς (Γιώργος Φούντας) βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα (Στέφανος Στρατηγός). Η βοήθεια των γειτόνων του θα αποδειχθεί πολύτιμη ώστε να βγει αλώβητος και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Μαρίας (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου).

Η «Μαγική Πόλις» (1954), ταινία σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, που σηματοδοτεί την καλλιτεχνική συνεύρεση του Νίκου Κούνδουρου με τη συγγραφέα Μαργαρίτα Λυμπεράκη (σενάριο) και τον Μάνο Χατζιδάκι (μουσική), προβάλλεται πρώτη φορά εκεί όπου γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στον σημερινό Νέο Κόσμο.

Η ταινία αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη και την πρώτη ταινία που εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος.

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του 4ου Αthens Open Air Film Festival σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «Dourgouti Island Hotel». Θα γίνει την Τρίτη 26 Αυγούστου, ενώ παράλληλα με την προβολή (με ελεύθερη είσοδο, στις 21.00) οι διοργανωτές καλούν τους σινεφίλ να εξερευνήσουν τη συνοικία που βρίσκεται πίσω από τη λεωφόρο Συγγρού.

Τι έχει αλλάξει εξήντα χρόνια μετά στη γειτονιά που τη διασχίζει το τραμ, που οι εργατικές πολυκατοικίες ξεπροβάλλουν πλάι στις καινούργιες και τα γκράφιτι εκπλήσσουν ευχάριστα;
Περίπατος στο Δουργούτι

Η βόλτα θα ξεκινήσει από την οδό Ντυμόν (στις 19.00). Με αυτήν, εγκαινιάζεται σειρά εξερευνήσεων με βόλτες, θεατρικά δρώμενα που θα διαρκέσουν όλο τον χρόνο. Παράλληλα, στα τέλη Σεπτεμβρίου (27-28 Σεπτεμβρίου) διοργανώνεται το διήμερο Φεστιβάλ Δουργουτίου, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις, μουσική, θέατρο, χορό, παραμύθια, περιβαλλοντικά παιχνίδια, περιηγήσεις στην περιοχή. Θα εξαπλωθεί σε 3 πλατείες, ενώ συμμετέχουν 28 φορείς και συλλογικότητες της περιοχής.

info: «Μαγική Πόλις» του Νίκου Κούνδουρου, Τρίτη 26 Αυγούστου, 4ο Athens Open Air Film Festival

19.00: Εκκίνηση βόλτας για την εξερεύνηση της γειτονιάς Οδός Ντυμόν (μεταξύ στάσης Τραμ Κασομούλη & εισόδου Intercontinental Ηotel)

21.00: Ελεύθερη προβολή της ταινίας «Μαγική Πόλις». Κεντρική πλατεία (συμβολή οδών Φανοσθένους & Σφιγγός) Δουργούτι, πίσω από το Intercontinental Ηotel, Ν. Κόσμος. Πληροφορίες press@aiff.gr. Φεστιβάλ Δουργουτίου: Σάββατο 27, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο www.dourgouti.gr

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Νέα εντυπωσιακά ευρήματα στον Τύμβο Καστά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή