Sotheby's: Σε δημοπρασία έργο του Vincent van Gogh

Ο Οίκος Sotheby's θα προσφέρει τη Νεκρή Φύση, Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες του Vincent van Gogh στη δημοπρασία με τίτλο Evening Sale of Impressionist & Modern Art στη Νέα Υόρκη στις 4 Νοεμβρίου 2014.

Καθώς το έργο φιλοτεχνήθηκε στο σπίτι του Δρ Paul Gachet λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος της ζωής του Van Gogh, ο ζωγράφος χρησιμοποιεί το πλούσια χρωματισμένο μπουκέτο από αγριολούλουδα για να μεταφέρει την ψυχολογική του κατάσταση εκείνη τη στιγμή, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Εξπρεσιονιστών.

Η τελική σύνθεση είναι γεμάτη από την έντονη ενέργεια, το συναίσθημα και την ευαισθησία αυτής της δημιουργικής ιδιοφυΐας στο αποκορύφωμα της μικρής αλλά περίφημης καριέρας του.

Η Νεκρή Φύση είναι ένα από τα λίγα έργα που ο Van Gogh πούλησε κατά τη διάρκεια της ζωής του, και είναι ένα από τα ελάχιστα μεγάλα έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάζονται σε δημοπρασία κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο πίνακας πρόκειται να δημοπρατηθεί το Νοέμβριο με εκτίμηση που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Στο… παρά πέντε γλίτωσαν αρχαία κεφαλή του Ερμή από δημοπρασία