Αμφίπολη: Το μυστικό της Περσεφόνης (pics)

Η παράσταση της αρπαγής στο ψηφιδωτό δάπεδο στην Αμφίπολη δεν αποκλείεται να δηλώνει σχέση με τον μακεδονικό οίκο
Αμφίπολη: Το μυστικό της Περσεφόνης (pics)
1'

Τα αινίγματα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης μοιάζουν με τη Λερναία Ύδρα.

Το τελευταίο ερώτημα λύθηκε όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τη μορφή της Περσεφόνης, γεγονός που διαλεύκανε ένα από τα μυστήρια που προβλημάτιζαν έντονα τον αρχαιολογικό κόσμο τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά η Περσεφόνη βγήκε από το σκοτάδι αιώνων στο φως με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, τη στιγμή που την αρπάζει ο Πλούτωνας.

Το γεγονός ότι η ψηφιδωτή παράσταση διαστάσεων 4,5 Χ 3 .μ ήρθε πλήρης στο φως, φαίνεται να απαντά σε ορισμένα ερωτήματα, αλλά προσθέτει μερικά ακόμα στη σειρά των αναπάντητων θεμάτων.

Η γνωστή αρχαιολόγος και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νεκρός που έχει ταφεί στον τύμβο να συνδέεται με τον βασιλικό οίκο των Μακεδόνων.

Γιατί όμως να μην έχει ταφεί στις Αίγες;

Γιατί όμως κάποιος που σχετίζεται με τον Μακεδονικό οίκο να μην έχει ταφεί στις Αίγες αλλά στην Αμφίπολη; Όπως αναφέρει στην εφημερίδα "Τα Νέα", υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Πολιτισμού "δεν μιλάμε για μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά πιθανόν για κάποιο στρατηγό, κάποιον αξιωματικό ή κάποιον άρχοντα της Αμφίπολης που θέλει να δηλώσει τη στενή του σχέση με τον Αλέξανδρο."

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Η Περσεφόνη μάγεψε τα διεθνή ΜΜΕ (pics)

Αμφίπολη: Δείτε την Περσεφόνη, τον Ερμή και τον Πλούτωνα σε 3D εφαρμογή (pics)

«Βουλιάζει» η Αμφίπολη από τουρίστες (pics)

Αμφίπολη: Δείτε τη νέα τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή