Το «αντίο» των Ρώσων στο Ντέμη Ρούσσο

Μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα και όλον τον κόσμο αλλά και για το ρωσικό κοινό αποτελεί ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου.

Το «αντίο» των Ρώσων στο Ντέμη Ρούσσο
3'

Ο Ντέμης Ρούσσος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρωσία το 1986, δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και έκτοτε τα μουσικά ραντεβού του με το ρωσικό κοινό ήταν συχνότατα. Μία από τις τελευταίες του συναυλίες, το 2012, ήταν αφιερωμένη στα 45 χρόνια της λαμπερής πορείας του στο μουσικό στερέωμα. Σε συνέντευξή του μάλιστα τότε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti είχε δηλώσει πως θεωρεί τη Ρωσία δεύτερη πατρίδα του, λατρεύει τη Μόσχα και απολαμβάνει πάντα την αγαπημένη του ρωσική κουζίνα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Σπιτιού Μουσικής της Μόσχας, οι επιστολές των μουσικόφιλων που απαιτούσαν την εμφάνιση του χαρισματικού Έλληνα καλλιτέχνη ήταν πάρα πολλές για να αγνοηθούν, και μετά τα πολυάριθμα αιτήματα των θαυμαστών του, ο Ντέμης Ρούσσος εμφανίστηκε και πάλι στη Μόσχα, στην αίθουσα Σβετλάνοφ του Σπιτιού Μουσικής της Μόσχας, στις 17 Οκτωβρίου 2013.
Την άνοιξη του 2015, ο θρυλικός Έλληνας τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί πάλι τη Ρωσία και να δώσει μια και μοναδική συναυλία στη Μόσχα. Ο Ρούσσος ήθελε να διοργανώσει τη συναυλία με την ευκαιρία της επικείμενης 50ης επετείου της καλλιτεχνικής του πορείας.

Ο διάσημος έλληνας τραγουδιστής με τη διεθνή καριέρα πέθανε χθες στην Αθήνα σε ηλικία 69 ετών. Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι αιτίες του θανάτου του. Το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου ανακοίνωσε και το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα: «Μετά από μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία, απεβίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος».

Ο Ντέμης Ρούσος ήταν από μόνος του η ιστορία μιας μεγάλης περιόδου του σύγχρονου ελληνικού και ξένου τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1946 και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και οι γονείς του, Γεώργιος και Όλγα έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα την περίοδο των αναταραχών στο Σουέζ. Το όνομα του ήταν Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος. Η μητέρα του, Όλγα, ήταν επίσης γνωστή καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρόνων. Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία. Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic.

Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad.

Πολλές ήταν οι επιτυχίες του Ντέμη Ρούσσου στην σόλο καριέρα που ακολούθησε. Το τραγούδι "We Shall Dance" έγινε τεράστια επιτυχία. Το "Forever and Ever" ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973. Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε" ενώ ακολούθησαν τα "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia". Το 1980 είχε επιτυχία με το "Lost in Love" των Air Supply που το τραγούδησε ντουέτο μαζί με την Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή