To οινοποιείο Ντουράκη πήρε το «ασημένιο» στο μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού του κόσμου
Tα Decanter World Wine Awards άρχισαν το 2004 με μόλις πάνω από 4.000 κρασιά, και γιορτάζουν τώρα τη ενδέκατη επέτειό τους ως ο κορυφαίος διαγωνισμός οίνου στον κόσμο.
Σύμφωνα με το flashnews.gr το οινοποιείο Ντουράκη κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο για το Euphoria Romeiko και έναν έπαινο για τον Λύχνο Λευκό από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας βιδιανό!
Δύο δηλαδή κρητικές ποικιλίες που εντυπωσιάζουν!
Το Euphoria Douraki 2013 από λιαστά σταφύλια ποικιλίας Ρωμέικο, είναι ένας οίνος φυσικώς γλυκύς . Εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων από λουλούδια και εσπεριδοειδή(νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο), καραμέλας βουτύρου και μελιού. Πλούσια, κομψή γεύση, μεταξένια γλύκα στο στόμα και με καλή ισορροπία γλύκας-οξύτητας.
Ο Λύχνος Λευκός 2013 είναι οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας της ποικιλίας βιδιανό : μία από τις πιο αξιόλογες γηγενείς λευκές της Κρήτης. Χρυσοπράσινος με γοητευτική σύνθεση λεπτών ποικιλιακών αρωμάτων με κύρια τα ανοιξιάτικα λουλούδια(τριαντάφυλλο, γαρίφαλο και νότες λεμονιού).
Ευχάριστη δροσερή γεύση με ισορροπημένη μακρά επίγευση σε φρουτώδεις τόνους. Έξοχα δομημένο στο στόμα ,αρμονικό και πλούσιο, όπου η χάρη συναντά τη βελούδινη δύναμη.
Το οινοποιείο Ντουράκη βρίσκεται στον ορεινό Αλίκαμπο της Κρήτης από το 1986 με πρωτοβουλία ενός καταξιωμένου οινολόγου, του κ. Ντουράκη Ανδρέα. Κουβαλώντας οινολογικές γνώσεις αλλά και εμπειρίες από ξένα και ελληνικά οινοποιεία και με πολύ μεράκι ξεκίνησε να καλλιεργεί τα πατρικά του αμπέλια και να οινοποιεί.
Έτσι ξεκίνησαν όλα. Σε εκείνο το χώρο όπου ένα αρχαίο πατητήρι δείχνει αγάπη για το σταφύλι και τα προϊόντα του, στον ίδιο χώρο χτίστηκε το σύγχρονο οινοποιείο με κυρίαρχα υλικά το ξύλο, την πέτρα και το κεραμίδι απόλυτα συνυφασμένα με το φυσικό περιβάλλον.
Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα και μικρής έκτασης, σε έδαφος επικλινές και πετρώδες ανάμεσα στο κρητικό πέλαγος και στις πλαγιές των Λευκών Ορέων. Από εκεί που ξεκινάν άνεμοι νότιοι και χαμηλοί σε ένταση, αλλά συνάμα και τόσο πλούσιοι σε μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά και τα βότανα των βουνών συμπυκνώνουν τα σάκχαρα και τα υπόλοιπα στοιχεία του σταφυλιού...για να μεταφερθούν στο κρασί και στη συνέχεια στο ποτήρι μας.
Από τη μία, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, οι κατάλληλα διαμορφωμένοι και υπερσύγχρονα εξοπλισμένοι χώροι αλλά και η πιστοποίηση ISO 22000, και από την άλλη ακολουθώντας τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της πλούσιας ιστορίας της Κρήτης αλλά και του Μινωικού πολιτισμού, είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κάνει το καλύτερο για το νέκταρ των Θεών. Για να το διαπιστώσετε, δεν έχετε παρά να μας επισκεφτείτε για να σας ξεναγήσουμε στον μαγικό κόσμο της παραγωγής και της γευσιγνωσίας οίνου.