Μύλοι Φραγκούλη: Αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας από το 1927

Από το 1927 οι μύλοι Φραγκούλη δεν σταμάτησαν ποτέ να παράγουν αλεύρια κορυφαίας ποιότητας από αγνό σιτάρι της περιοχής, με την ίδια αγάπη και μεράκι για τη διατήρηση της παράδοσης.

Η επιχείρηση Ο. και Φ. Φραγκούλη Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1927 από τον Φίλιππο Φραγκούλη. Τότε η άλεση γινόταν με πέτρες τις οποίες κινούσε μια πετρελαιομηχανή. Το 1959 ο γιος Δημήτριος Φραγκούλης μετέτρεψε τον παλιό πετρόμυλο σ΄ έναν πνευματικό κυλινδρόμυλο.

Η πολύ καλή ποιότητα των αλεύρων, το μεράκι για δουλειά και οι καλές σχέσεις με τους κατοίκους της περιοχής, εδραίωσαν τον μύλο και τον κατέστησαν έναν από τους πιο δυνατούς και ανταγωνιστικούς της περιοχής (19 μύλοι λειτουργούσαν στον νομό Δράμας εκείνη την εποχή).
Το 1993 ο κυλινδρόμυλος περνά στα χέρια της τρίτης γενιάς, στην Ουρανία και τον Φίλιππο, παιδιά του Δημήτρη Φραγκούλη.

Η ίδια αγάπη και μεράκι διατηρούνται όπως στο ξεκίνημα και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχώς ανοδική πορεία του μύλου, ο οποίος εκτός από τη μοναδικότητά του στον νομό, ενισχύει και την τοπική παραγωγή σιταριού, αφού προμηθεύεται πρώτες ύλες αποκλειστικά από την περιοχή.

Ανακαλύψτε κι εσείς την ποιότητα των Μύλων Φραγκούλη σε προϊόντα όπως:

Αλεύρι τύπου 70% για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι τύπου Μ (σύμμεικτο ή χωριάτικο από σκληρό σιτάρι)
Αλεύρι ολικής άλεσης από μαλακό και σκληρό σιτάρι
Αλεύρι τσουρεκιού
Πολύσπορο
Σικαλίσιο

Διαβάστε επίσης:

Κτήμα «Στέλιος Κεχρής»: Τα ελληνικά κρασιά στην Βοστόνη!