Μπάγερν - Ρεάλ: Tο σύντομο survival kit του σημερινού 1ου ημιτελικού του Champions League

Δύο λεπτά ανάγνωσης για τώρα που τα πράγματα στο ChL σοβάρεψαν κι άναψε το φωτεινό σήμα «προσδεθείτε» δίπλα στην ένδειξη «ημιτελικοί».
SEX
3'

Ποιοι; Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Τι; Α' ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ

Πού; Αλιάνζ Αρίνα, Μόναχο

Πότε; Σήμερα Τρίτη 16/4, 21.45

Πού το δείχνει; MEGA

Ίσιωσε το κάδρο: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης φέτος. Κι αυτό είναι μάλλον κάτι που δε σηκώνει υποκειμενικές ενστάσεις, όσο κι αν οι φαν της Μπαρτσελόνα τρωγόμαστε να τις διατυπώσουμε. Είναι μια μηχανή γκολ που σπάει τα κοντέρ και, παρά τις τελευταίες παλινωδίες, θα ξαναφέρει στην τροπαιοθήκη του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την κούπα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ στην Ευρώπη προελαύνει περιμένοντας στωικά το head to head «κλάσικο» στον τελικό. Μπαίνει στον ημιτελικό ως φαβορί, αλλά μάλλον θα προτιμούσε έναν άλλο αντίπαλο παρά...

...την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί, από την αρχή της χρονιάς, μοιάζουν ομάδα «σε αποστολή». Να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην έδρα της, καθώς ο φετινός τελικός γίνεται στο Μόναχο. Οιστρηλατημένη από την εικόνα μιας πόλης που θα γιορτάσει πρώιμα το Octoberfest μήνα Μάιο, η Μπάγερν κάνει παρέλαση μέχρι τώρα στο Champions League θυσιάζοντας στην ουσία την Μπουντεσλίγκα (εκεί ξεκίνησε άσχημα, διόρθωσε στην πορεία, αλλά την κρίσιμη στιγμή βλ. δύο τελευταία ματς παρέδωσε τον τίτλο στην Ντόρτμουντ). Έχει την πολύ βαριά φανέλα, έχει το όραμα και, κυρίως, μοιάζει να προετοιμάζεται εδώ και μήνες γι' αυτά τα κρίσιμα νοκ-άουτ ματς. Γι' αυτό άλλωστε ξεκούρασε Λαμ, Ριμπερί και Γκόμεζ στο σαββατιάτικο ματς με την Μάιντζ, κάτι που της κόστισε το εντός έδρας 0-0.

Το έξτρα κίνητρο: Για τη Ρεάλ ο εξορκισμός της Μπαρτσελόνα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (αν κι αυτό είναι πολύ πιθανή παγίδα, επίσης). Και ίσως το γεγονός ότι ο Μουρίνιο παίζει τα τελευταία του ματς ως κόουτς της «βασίλισσας».

Για την Μπάγερν, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο, η βραδιά της 19ης Μαΐου. Σημειωμένη στο βαυαρικό ημερολόγιο ως αργία. Όχι μόνο επειδή είναι Σάββατο.

Men To Watch: Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα λέγαμε και πριν λίγες μέρες. Κάνει εξωγήινη χρονιά, αλλά καλώς ή κακώς θα κριθεί από δω και στο εξής. Δε φτάνουν πια τα στατιστικά και τα highlights, αλλά χρειάζονται και κούπες.

Από την άλλη, ναι ο Αριεν Ρόμπεν και ο Φρανκ Ριμπερί είναι οι αρτίστες, ναι ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (αδυναμία του Mensguide) είναι το γερμανικό λιοντάρι – η καρδιά της Μπάγερν, αλλά ο Μάριο Γκόμεζ με 11 γκολ στη φετινή διοργάνωση (μόνο ο Μέσι τον ξεπερνά με 14) και συνολικά 39 σε 45 ματς βουλώνει τα στόματα που τον ανεβοκατέβαζαν «υπερεκτιμημένο».

Πρόβλεψη: Να πούμε ότι η Μπάγερν θα κερδίσει στο γκολ και ότι η Ρεάλ θα σκοράρει για να φτιάξουμε ιδανικό σκηνικό για τη ρεβάνς; - Παναγιώτης Μένεγος