10 ιδανικά downloads για την ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη σου

Υπάρχει μουσική για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και το manual του σωστού ακροατή.
SEX
3'

Μια λίστα για το γυμναστήριο
Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει 80 κιλά ακούγοντας Roxette. Αυτό που χρειάζεσαι είναι Rock! Ήχους σαν και αυτούς των Audioslave και των Rage Against The Machine. Και θυμήσου πως δεν χρειάζεται να ξεπατώνεσαι. Αν το Drug Raid at 4AM δεν μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις τις τρεις τελευταίες επαναλήψεις, τίποτα δεν θα μπορέσει οπότε σταμάτα και πήγαινε για ντουζ.

Χαλαρωτική μουσική
Όταν κλείνεις ένα 12ωρο στη δουλειά και επιτέλους ξεκινάς για το σπίτι, τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από τον ήχο του πιάνου. Η εκδοχή του Reibert de Leeuw στο Gymnopedies του Erik Satie μπορεί να κάνει στον εγκέφαλο σου ότι και το αγαπημένο σου κοκτέιλ, απλώς πιο γρήγορα και χωρίς τα κατάλοιπα του αλκοόλ.

Τους αγαπημένους ήχους της συντρόφου σου
Olly Murs, Florence and the Machine άντε και το soundtrack του Moulin Rouge είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για την πραγματική αγάπη (αλλά και ο λόγος που υπάρχει το skip).

Κάτι εμψυχωτικό
Έχεις ένα δύσκολο meeting; Μια παρουσίαση που θα πάρει ώρες ή κάποια ετήσια αξιολόγηση; Βάλε σε podcast την νικητήρια ομιλία του Barack Obama το 2008, ή ακόμα καλύτερα το Ezekiel 25:17 του Samuel L Jackson από το Pulp Fiction.

Μερικά "δύσκολα" albums
Για τις ώρες που πρέπει να το παίξεις "ψαγμένος" δοκίμασε το The Marble Index του Nico, το Tilt του Scott Walker ή το Bitches Brew του Miles Davis. Ακόμα και αν κρίνεις πως δεν είναι παρά πατάτες, τουλάχιστον θα το λες με το ύφος του ανθρώπου που τα έχει άποψη επειδή τα έχει ακούσει.

Κάτι χορευτικό
Υπάρχουν στιγμές που για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους θες να κουνήσεις ότι σου έδωσε απλόχερα η μητέρα φύση. Κάντο με το Knights of the Jaguar του The Aztec Mystic ή το Boombastic. Κατά προτίμηση στον δικό σου προσωπικό χώρο και χωρίς κοινό.

Κάτι αστείο
Όχι όμως πολύ αστείο. Ένα standup comedy του Jerry Seinfeld, όπως το I'm Telling You for the Last Time είναι ότι χρειάζεσαι.

Το πρώτο σου single
Έλα μην κλέβεις, αποκλείεται το πρώτο single που αγόρασε ποτέ να ήταν των Smiths, έτσι δεν είναι; Μπορεί να ήταν Τα Στρουμφάκια μεν, αλλά τουλάχιστον δες την θετική πλευρά: στην εποχή των MP3 δεν χρειάζεται να τρέχεις σε όλα τα bazaar βινυλίων και να το ζητάς.

Ένα album για την κρίση της μέσης ηλικίας
Το ιδανικό θα ήταν να βρεις οτιδήποτε έχουν ηχογραφήσει οι Californians μεταξύ του 1973 και του 1980. Αν έχεις πατήσει τα 40 το Rumors αποκτά άλλο νόημα και διάσταση.

Κάτι επιμορφωτικό
Αν έχεις ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά σου τα audiobooks ή διάφορα podcasts είναι ότι πρέπει για να περάσεις την ώρα σου και ταυτόχρονα να μάθεις κάτι. Προτίνουμε την σειρά podcasts In Our Time του BBC. Το μυαλό σου είναι σαν όλους τους υπόλοιπους μυς σου. Αν δεν θες να το χάσεις πρέπει να το εξασκείς.