25 trivia για τους Simpsons που σβήνουν 25 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων τους!

Πριν από 25 χρόνια οι Simpsons έκαναν την εμφάνιση τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σήμερα εκτός από απόλυτο cult, αποτελούν και την μακροβιότερη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης. Εμείς σαν φόρο τιμής στην πιο αστεία σειρά που έχει προβάλει η τηλεόραση βρήκαμε 25 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για αυτούς.
SEX
3'

1. Στο σήμα έναρξης όταν η Maggie περνάει κατά λάθος από την μηχανή του ταμείου του super market η τιμή που έβγαινε ήταν 847.63 δολάρια, διότι το 1989 τόσα υπολογιζόταν πως χρειαζόταν η μέση αμερικανική οικογένεια για να μεγαλώσει ένα μωρό κάθε μήνα.

2. Στην 20η σεζόν όμως που ξεκίνησε το 2009 η τιμή αυτή άλλαξε και στα 243.26.

3. Όταν ο Bart τηλεφωνεί στο Moe's Tavern για να κάνει φάρσες, το νούμερο που πληκτρολογεί είναι 764-84377. Το νούμερο έχει ένα παραπάνω ψηφίο από ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί στην Αμερική και αν ήταν γράμματα θα σχημάτιζαν την λέξη "Smithers".

4. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλοι οι κάτοικοι του Springfield είναι κίτρινοι; Ο δημιουργός της σειράς Matt Groening είπε πως όταν του έδειξαν τα σκίτσα με κίτρινο χρώμα σκέφτηκε πως είχαν βρει το κατάλληλο τέχνασμα ώστε να αναγνωρίζουν αμέσως οι θεατές τους Simpsons.

5. Αν δεις τους Simpsons στα γαλλικά η φράση κατατεθέν του Homer, "D'oh!" μεταγλωττίζεται σε "T'oh!".

6. Ενώ στα ισπανικά σε "Ouch!".

7. Στα αραβικά επεισόδια ο Homer πίνει σόδα αντί για μπίρα και τρώει αιγυπτιακά μοσχαρίσια λουκάνικα αντί για hot dogs.

8. Όλοι οι χαρακτήρες στους Simpsons έχουν τέσσερα δάχτυλα αντί για πέντε. Ο μόνος που έχει εμφανιστεί με πέντε δάχτυλα είναι ο Θεός.

9. Χρειάζονται 6 με 8 μήνες για να ολοκληρωθεί το κάθε επεισόδιο.

10. Η Lisa έχει γιορτάσει τα 8α γενέθλια της σε δυο διαφορετικά επεισόδια.

11. Ο δημιουργός του show, Matt Groening, κάνει τον ήχο του ρουφήγματος της πιπίλας της Maggie.

12. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush, έχει κατηγορήσει παλαιότερα τους Simpsons πως ευθύνονται για τα προβλήματα της αμερικανικής κοινωνίας.

13. Η φράση "D'oh!" μπήκε στο επίσημο Oxford English Dictionary το 2001, γραμμένο όμως ως "doh" και υποδηλώνει την στιγμή που συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχες σχεδιάσει".

14. Οι 6 ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες του show πληρώνονται με 400.000 δολάρια το επεισόδιο.

15. Ένα από τα t-shirts για το franchise της σειράς όπου έγραφε: "I'm Burt Simpson who the hell are you?" απαγορεύτηκε από τα δημόσια σχολεία της Αμερικής.

16. Στην έναρξη κάθε επεισοδίου κάτι διαφορετικό συμβαίνει όταν η οικογένεια συγκεντρώνεται στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Το πόση διάρκεια θα έχει αυτό το σκετς εξαρτάται από την διάρκεια του επεισοδίου και πόσο χρόνο χρειάζεται να γεμίσουν.

17. Ο λόγος που η πόλη των Simpsons ονομάζεται Springfield είναι γιατί υπάρχουν πολλές πόλεις στην Αμερική με αυτό το όνομα, οπότε οι fan μένουν να μαντεύουν σε ποια μπορεί να αναφέρονται.

18. Η Nancy Cartwright που δανείζει την φωνή της στον Burt πέρασε αρχικά από οντισιόν για την φωνή της Lisa.

19. Το μεσαίο όνομα του κολλητού του Burt, Milhouse Van Houten είναι Mussolini.

20. Το λούτρινο λαγουδάκι που κουβαλάει συνέχεια μαζί της η Magie είναι ο κεντρικός ήρωας από το comic του Matt Groening "Life in Hell".

21. O κωδικός του Burt Simpson για το locker του στο σχολείο είναι 36-24-26.

22. Το 1997 το δίκτυο Fox έφτιαξε σαν έπαθλο διαγωνισμού ένα σπίτι ολόιδιο με αυτό των Simpsons στο Clark County της Nevada.

23. Την ίδια χρονιά το show ανακηρύχθηκε το μακροβιότερο της αμερικανικής τηλεόρασης σε prime time.

24. Παρά τη νεαρή του όψη ο Ned Flanders είναι 60 ετών.

25. Από το 1991 έως το 1993 ανάμεσα στους σεναριογράφους της σειράς ήταν και ο διάσημος Αμερικανός κωμικός Conan O' Brien.