Οι 7 παίκτες που έμειναν εκτός τελικού Champions League και πόσο θα λείψουν σε Μπάγερν και Τσέλσι

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά αστέρια των δύο ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της καλύτερης στην Ευρώπη δεν θα αγωνιστούν λόγω καρτών στον τελικό. Τι ρόλο θα παίξουν οι απουσίες τους;

Οι 7 παίκτες που έμειναν εκτός τελικού Champions League και πόσο θα λείψουν σε Μπάγερν και Τσέλσι
SEX
6'

Τρεις ολόκληρες εβδομάδες έχουν στην διάθεσής ο Ρομπέρτο ντι Ματέο και ο Γιουπ Χάινκες να ξύσουν το κεφάλι τους (την καράφλα του ο πρώτος) και να βρουν τις λύσεις στο παράξενο sudoku που έστησαν οι κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες. Γιατί τέσσερις παίκτες της Τσέλσι και τρεις της Μπάγερν, από αυτούς που αποτελούσαν ολόκληρη τη χρονιά βασικούς στις εντεκάδες και των δύο ομάδων, θα είναι τιμωρημένοι και δεν θα αγωνιστούν στον τελικό της 19ης Μαΐου.

Για την Τσέλσι, όλο αυτό έχει και μια συναισθηματική φόρτιση, αφού η κόκκινη κάρτα που έφαγε ο εκνευρισμένος Τζον Τέρι στο δεύτερο ματς με την Μπαρτσελόνα (ναι, αυτή που έκανε τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο τόσο σίγουρο ότι «τώρα τέλειωσαν όλα» και τον Αλέξη Σπυρόπουλο να ρωτάει πότε φεύγει η πτήση για Λονδίνο –sorry guys) αρχικά σήμανε ότι δεν θα μπορούσε να σηκώσει ο αρχηγός της το τρόπαιο σε περίπτωση κατάκτησης. Τελικά χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι θα δώσει αυτό το δικαίωμα στον ιστορικό αρχηγό της Τσέλσι, χαριστικά. Κάτσε να το πάρουν πρώτα, βέβαια.

Για την Μπάγερν, στην ίδια θέση θα λείψει ο Μπατστούμπερ και ο Χάινκες ήδη θα προσπαθεί να βρει λύση στην εξίσωση «Ντρογμπά + Μανιασμένη Φόρμα = Γκολ». Αλλά ας δούμε μία μία τις απώλειες λόγω τιμωρίας των δύο ομάδων και το πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξουν.

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς – Τσέλσι

Μπορεί να παίξει σέντερ μπακ (γι' αυτήν την θέση άλλωστε αποκτήθηκε αρχικά), αλλά διαπρέπει ως δεξιός μπακ. Έχει ένα από τα επικότερα πλάγια άουτ στον πλανήτη (και το Allianz Arena έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το Stamford Bridge όπου δημιουργεί συνεχώς φάσεις με τα δυνατά του χέρια) και είναι εξαιρετικός στα στημένα, λόγω σωματότυπου και αλτικότητας –έχει σκοράρει ουκ ολίγες φορές. Θα ήταν ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Τζον Τέρι, αλλά τώρα πάει κι αυτός.
Βαθμός απώλειας: Μεγάλος. Καλύπτει δύο θέσεις και είναι ο πιο επιθετικός από τους αμυντικούς της Τσέλσι φέτος.

Τζον Τέρι - Τσέλσι

Περισσότερο ψυχολογικός και ηθικός ηγέτης, παρά κινητήριος μοχλός στο γρασίδι, ο Τζον Τέρι θα παίξει τον ρόλο του μια χαρά επί τρεις εβδομάδες στα αποδυτήρια, αλλά στις 19 Μαΐου δεν θα μπει στο γήπεδο. Τουλάχιστον θα έχει απαλύνει κάπως την συμφορά από την ανόητη αποβολή του, επειδή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του στο Καμπ Νου και, αν τελικά το πάρει η Τσέλσι, θα μάς χαρίσει (λόγω της χάρης που τού έκανε η UEFA) την συγκινητική τιμή να σηκώσει την κούπα με... τα πολιτικά.
Βαθμός απώλειας: Αρκετά μεγάλος. Απ' ότι φαίνεται ο Γκάρι Κέιχιλ και ο Νταβίντ Λουίζ θα έχουν αναρρώσει πλήρως πολύ πριν τις 19 Μαΐου και θα κάνουν ένα δυνατό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενός ο αναπληρωματικός τους, ο Μποζίγκουα ήταν εξαιρετικός στο Καμπ Νου. Πιο πολύ θα λείψει η εμπειρία του Τέρι παρά η αγωνιστική του ποιότητα.

Ραούλ Μεϊρέλες - Τσέλσι

Εντελώς αψυχολόγητος μέσος. Στις καλές του μέρες βγάζει λαγούς από το καπέλο του. Στις κακές, μπερδεύει όλη την υπόλοιπη ομάδα. Τον τελευταίο καιρό είχε κέφια, έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ κόντρα στην Μπενφίκα στους Προημιτελικούς και αμυντικά απέδιδε περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο στο Καμπ Νου, όπου έκανε ένα γενικά καλό ματς, «κατάφερε» και έδωσε την μπάλα στον Ινιέστα, ξεκινώντας έτσι το ένα από τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα.
Βαθμός απώλειας: Μέτριος. Η αστάθειά του ίσως να τον άφηνε στον πάγκο, έτσι κι αλλιώς. Τώρα που δεν θα είναι ούτε στον πάγκο, είναι μια καλή ευκαιρία να πάει επιτέλους για ένα κούρεμα, γιατί έρχεται και το Euro σε ένα μήνα, που το βλέπουν πολύ περισσότερα παιδάκια. Μην τα τρομάξει όλα.

Ραμίρες - Τσέλσι

Έχει ταχύτητα, έχει επιτάχυνση, έχει τεχνική, έχει τελείωμα, πιέζει κιόλας. Παίζει τόσο καλά φέτος που είναι αναντικατάστατος στην πρώτη εντεκάδα. Αυτό που έκανε με την Μπαρτσελόνα, θα μείνει στην ιστορία. Αλλά δεν θα είναι εκεί στον τελικό και αυτό το στήριγμα ο Ντρογκμπά το χρειαζόταν περισσότερο απ' ο,τιδήποτε άλλο.
Βαθμός απώλειας: Πολύ μεγάλος. Δηλαδή, καλύτερα να έλειπε ο Ντρογκμπά (γιατί λογικά η Τσέλσι θα είναι αυτή που θα αμύνεται και θα ψάχνει τις αντεπιθέσεις).

Χόλγκερ Μπαντστούμπερ – Μπάγερν

Όχι ότι είναι το καλύτερο σέντερ μπακ στο σύμπαν, αλλά είναι το καλύτερο που διαθέτει η Μπάγερν. Ή και το μόνο. Στον πάγκο υπάρχουν μόνο τραυματίες. Ο Φαν Μπούιτεν δεν έχει πολλά ματς στα πόδια του και ο Μπρένο δεν θα είναι καλά ούτε στον τελικό. Προσθέστε το ότι ο Μπαντστούμπερ διαθέτει και τεχνική και θα μπορούσε να αποτελέσει τον «συν ένα» στο κέντρο, αν η Μπάγερν χρειαζόταν να πιέσει ψηλά στα τελευταία λεπτά, και θα καταλάβετε ότι το κενό του είναι τεράστιο.
Βαθμός απώλειας: Πολύ μεγάλος. Με δεδομένη και την απώλεια του Αλάμπα στα πλάγια, ο Χάινκες μάλλον θα χρειαστεί να γυρίσει κι άλλον μέσο πίσω, σε νέο ρόλο, κάνοντας έτσι ακόμη πιο τρωτή την ήδη αρκετά τρωτή άμυνα της ομάδας του.

Νταβίντ Αλάμπα – Μπάγερν

Κανονικά είναι μέσος, αλλά καλύπτει εξαιρετικά φέτος της θέση του πλάγιου μπακ, δίνοντας επιτέλους μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ομάδας του Μονάχου. Στον τελικό όμως δεν θα είναι εκεί.
Βαθμός απώλειας: Πολύ μεγάλος. Εντάξει, πες ότι ο Φαν Μπούιτεν είναι καλά και παίρνει τη θέση του Μπαντστούμπερ. Στα πλάγια, όμως, ποιος θα πάει;

Λουίζ Γκουστάβο – Μπάγερν

Με δεδομένο ότι ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δεν είναι φέτος και στα καλύτερά του, ο Λουίζ Γκουστάβο ήταν όλη την σεζόν ακρογωνιαίος λίθος για την Μπάγερν. Τώρα, με τη άμυνα πίσω του να έχει τρύπες και χωρίς άλλο στήριγμα, ο αρχηγός της Μπάγερν θα πρέπει να κάνει όλη την βρωμοδουλειά μόνος του. Ο Κρόος θα γυρίσει, λογικά πίσω, δίπλα του, αλλά δεν είναι αμυντικός χαφ και σίγουρα δεν είναι Λουίζ Γκουστάβο.
Βαθμός απώλειας: Αρκετά μεγάλος. Η Μπάγερν θα παίξει λογικά φουλ επίθεση στον τελικό, γνωρίζοντας ότι χωρίς Ραμίρες και Μεϊρέλες δεν θα είναι τόσο εύκολο για την Τσέλσι να τής βγει στην κόντρα. Έτσι, ίσως να μην φανεί πολύ το κενό του Λουίζ Γκουστάβο, ειδικά αν ο Σβαϊνστάιγκερ βρεθεί επιτέλους σε καλή βραδιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή