Robert Downey Jr: Ο πρωταγωνιστής των Avengers αποκαλύπτει τη συμβουλή που άλλαξε τη ζωή του

Στο μέγα κινηματογραφικό blockbuster "The Avengers" (όπου και πρωταγωνιστεί), ξεστομίζει όλες τις έξυπνες ατάκες, ακόμη κι όταν η Νέα Υόρκη γίνεται λαμπόγυαλα από τους εξωγήινους (spoiler: "Φέρνω το πάρτι σε σας..."). Δείγμα ευφυίας, δείγμα συσσωρευμένων εμπειριών. Στην αληθινή ζωή και στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού Esquire, ο Robert Downey Jr, μεταξύ άλλων σοφιών μοιράζεται ανοιχτά τη μία συμβουλή που του άλλαξε για πάντα τη ζωή:

Robert Downey Jr: Ο πρωταγωνιστής των Avengers αποκαλύπτει τη συμβουλή που άλλαξε τη ζωή του
SEX
3'

Ο Robert Downey Jr είναι από αυτές τις περιπτώσεις Χολιγουντιανών ηθοποιών που τα έχουν κάνει ΟΛΑ. Καταχρήσεις, γκόμενες, βανδαλισμούς, απερισκεψίες με το κιλό. Όμως είναι από αυτές τις περιπτώσεις που, ενώ έχουν ζήσει τη νεαρή ηλικία στα όρια, όσο ωριμάζουν βάζουν μυαλό. Που όσο μεγαλώνουν εξελίσσονται σε ηθοποιάρες, που όσο προχωράνε στη ζωή ανακαλύπτουν τη χαρά της οικογένειας και των παιδιών, που όσο γκριζάρει το μαλλί γεμίζουν σοφία. Εκ των υστέρων, από την "πρώτη γραμμή" των πιο διάσημων και πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών, κοιτάει πίσω και θυμάται τη μία ΠΑΤΡΙΚΗ συμβουλή που έλαβε και που τον έκανε να αλλάξει για πάντα το στραβό το δρόμο που είχε ακολουθήσει. Ακολουθεί απόσπασμα από την αμερικανική έκδοση του περιοδικού Esquire (τεύχος Μαίου 2012), όπου ο ίδιος αποκαλύπτει:

(Μήπως πριν διαβάσεις την πολύτιμη πατρική συμβουλή που άλλαξε τη ζωή του Downey Jr, να έριχνες μια ματιά στις 21 πιο σέξι φωτογραφίες της Scarlett Jonasson, συμπρωταγωνίστριάς του στους "The Avengers";)

-Robert Downey Jr: "Το πιο σπουδαίο πράγμα μου το δίδαξε ο πατέρας μου, μια μέρα που του τηλεφώνησα από έναν τηλεφωνικό θάλαμο και του είπα: Πεινάω. Δεν έχω ούτε εισιτήριο για το λεωφορείο. Δεν έχω επιλογές. Οι φίλοι μου δεν μου σηκώνουν το τηλέφωνο.

-Εκείνος είπε: Πφφφφ... Βρες μια δουλειά.

-Δεν το πίστευα. Η αντίδρασή του με είχε μουδιάσει. Πίστευα ότι είχα ακόμη αυτόν τον τύπο με το μέρος μου ακόμα, με -κατά κάποιο τρόπο- ένα ενοχικό δέσιμο. Πίστευα ότι τουλάχιστο θα μπορούσα να του αποσπάσω 5 δολάρια. Το μόνο που είπε: Να τηλεφωνήσεις στους φίλους σου.

-Του λέω: Τους έχω ήδη τηλεφωνήσει.

-Μου λέει: Βρες δουλειά.

-Του λέω: Πατέρα, που να βρω δουλειά που να μου δώσει τόσο άμεσα μια αμοιβή να αγοράσω να φάω ένα κομμάτι πίτσα;

-Μου απαντάει: Αρκετά.

-Ποια ήταν η συνέχεια; Τη βρήκα την άκρη. Το επόμενο τηλεφώνημα ήταν σε μια Ιρλανδή γκόμενα της οποίας ο πατέρας ήταν εκτός, οπότε και κατέληξα στο σπίτι της. Και πολύ άμεσα είχα και δουλειά. Δεν θα επιθυμούσα αυτό το... μάθημα ούτε για τον εχθρό μου. Αλλά ξέρεις, μερικές φορές χρειάζεται να σε πετάξουν έξω από τη φωλιά για να επιβιώσεις. Και οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι τέτοια μαθήματα είναι μόνο για τα χρόνια που φτιάχνεις χαρακτήρα και για την τρυφερή ηλικία. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουμε μια τάση στο να επαναδημιουργούμε κάποιο κρυφό, συγκαλυμένο χάος, στο πέρασμα των χρόνων. Πως το αποκαλούν αυτό στην Ψυχολογία; Η Comfort Zone σου; Δείχνω πραγματικά κατανόηση όταν βλέπω το "προσωπικό Idaho" κάποιου να συνθλίβεται. Αλλά τελικά είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά μπορεί να σε πάει στο επόμενο επίπεδο, σωστά;".

-Πολύ σωστά, κ. Robert Downey Jr... Ευχαριστούμε για το "μάθημα"!

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες και δείτε όλη τη φωτογράφιση του Robert Downey Jr για το εξώφυλλο και τις μέσα σελίδες του αμερικανικού περιοδικού Esquire, ενώ πατώντας στο video θα πάρετε γερές... τζούρες από εκπληκτική δράση και έξυπνο χιούμορ, από την ταινία "The Avengers", όπου ο Downey Jr υποδύεται τον δισεκατομμυριούχο κ. Stark, ή αλλιώς Iron Man:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή