Λεφτά υπάρχουν (στη Σουηδία)

Σύγχρονο design για κατευθείαν μέσα στο πορτοφόλι.
SEX
1'

Βλέποντας κανείς τη νέα συλλογή χαρτονομισμάτων που θα εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας χαίρεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι βλέπει λεφτά, – είδος που σπανίζει στις μέρες μας. Ο δεύτερος είναι ότι ξανανιώθει εκείνη την ευχάριστη μικρή έκπληξη και την έξαψη της περιέργειας του στη θέα ενός ξένου χαρτονομίσματος, τις οποίες έχουμε ξεχάσει τα τελευταία δέκα χρόνια, στην Ευρώπη του ευρώ.

Οι Σουηδοί λοιπόν προχώρησαν σε έναν τολμηρό ανασχεδιασμό, τον οποίο ανέλαβε ο γραφίστας Goran Osterlund. Η «τόλμη» βρίσκεται στο ότι, ενώ η Σουηδία είναι μια μοναρχία, στα νέα χαρτονομίσματα δεν απεικονίζονται οι μονάρχες.

Ωστόσο, τον έπαινο δεν τον αξίζει μόνο ο designer, αλλά και η Sveriges Riksbank που ενέκρινε τη συλλογή του. Αλλά έτσι είναι στη Σουηδία, η Κεντρική τους Τράπεζα, (η οποία θεωρείται ως η αρχαιότερη στον κόσμο, μια και ιδρύθηκε το 1668), δικαιούται να κάνει ότι της καπνίσει, γιατί είναι ένας ανεξάρτητος κρατικός οργανισμός, επιφορτισμένος με την πατριωτική αποστολή να διασφαλίζει την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα για τα νέα χαρτονομίσματα της Σουηδίας στο CoolSpotting.gr