Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό κάνουν περισσότερο σεξ

Τα θαλασσινά μπορεί να αποτελούν ένα από τα κυρίως πιάτα της υγιεινής διατροφής, ωστόσο φαίνεται πως έχουν και άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Όσοι τρώνε αυτό το φαγητό κάνουν περισσότερο σεξ
Κρεατοφάγοι το νου σας!
SEX
1'

Και πώς όχι, αφού σύμφωνα με έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health, μπορούν να εκτοξεύσουν τη σεξουαλική επιθυμία στα ύψη.

Για τις ανάγκες λοιπόν της έρευνας, 501 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά - τόσο ψάρια, όσο και οστρακόδερμα - για 4 χρόνια, καθώς επίσης και κάθε πόσο... ίδρωναν τα σεντόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από 2 φορές τη βδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Άντρες και γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη θαλασσινών (πάνω από 8 μερίδες το μήνα) έκαναν μάλιστα σεξ κατά 22% περισσότερο.

Ο λόγος; Μπορεί να θεωρείται γνωστό ότι τα όστρακα είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, ωστόσο άλλο είναι το «καυτό» μυστικό.

«Είναι πιθανό τα ζευγάρια που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα θαλασσινών μαζί να μοιράζονται περισσότερα γεύματα, και έτσι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας, Audrey Gaskins.

Όσον αφορά τέλος στην αύξηση της γονιμότητας, τα Ω3 λιπαρά των ψαριών έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας, καθώς και τα επίπεδα προγεστερόνης (μιας ορμόνης που εμπλέκεται στην εγκυμοσύνη).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή