Euroleague: Η ακτινογραφία του «πράσινου ρόστερ» (photo)

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη της φετινής Euroleague με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης να κάνει ένα μίνο αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Euroleague: Η ακτινογραφία του «πράσινου ρόστερ» (photo)
3'

Τα αφιερώματα της για τις ομάδες που θα ριχθούν σε λίγες ημέρες στη «μάχη» της Euroleague ξεκίνησε η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Μέσα σε αυτές είναι και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με την διοργάνωση να στέκεται στις αλλαγές που υπήρξαν στο «πράσινο στρατόπεδο».

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η πρώτη από τις πολλές αλλαγές στην ελληνική πρωτεύουσα έρχεται στον πάγκο, όπου η αναχώρηση του προπονητή Ρικ Πιτίνο οδήγησε στην πρόσληψη του έμπειρου Αργύρη Πεδαλούκη, ο οποίος πήγε το Περιστέρι στους ελληνικούς ημιτελικούς την περασμένη σεζόν και τώρα επιστρέφει για την τρίτη του θητεία στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχύσει την περιφέρεια του με την άφιξη του πρώην πρωταθλητή EuroLeague Ταιρίς Ράις, του υψηλού επιπέδου Τζίμερ Φριντέτ και του έμπειρου δημιουργού Ιωάννη Αθηναίου . Ο Πεδουλάκης έφερε τον Μπεν Μπέντιλ μαζί του από το Περιστέρι και ένα τρεις Αμερικάνους που θα προσφέρουν πολλά πράγματα Ουέσλι Τζόνσον, Ρίον Μπράουν και Τζέικομπ Ουάιλι ο οποίος πραγματοποίησε μερικές εμφανίσεις στην EuroLeague για την Herbalife Gran Canaria την προηγούμενη σεζόν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η επίθεση θα οργανωθεί και πάλι από τον All Euroleague playmaker Νικ Καλάθη, ο οποίος θα βασιστεί στο ρυθμίζει την ταχύτητα του αγώνα και να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για εύκολα καλάθια με τις υπέροχες ασίστ του. Ο Ράις, ο οποίος ήταν ο Final Four MVP όταν οδήγησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τίτλο το 2014, θα μειώσει το φορτίο του Playmaking στον Καλάθη. Μια άλλη σοβαρή απειλή «πυροβολισμού» προέρχεται από τον Φριντέτ στο ντεμπούτο του στην EuroLeague μετά από την πορεία του στο κινεζικό πρωτάθλημα με 36,9 πόντους ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν. Ο Νίκος Παππάς επιστρέφει για να προσθέσει εμπειρία.

ΦΡΟΝΤ ΛΑΙΝ

Το μεγαλύτερο σώμα του Παναθηναϊκού είναι ο Γεώργιος Παπαγιαννής , ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξή του αφού θα γίνει όλο και πιο σημαντικός παίκτης από την περασμένη σεζόν. Θα υπάρξουν μεγάλες προσδοκίες με την υπογραφή Τζόνσον που έρχεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από εννιά σεζόν στο ΝΒΑ με έξι διαφορετικές ομάδες. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, προσφέρει μια ακόμα εξαιρετική λύση και ο Μπράουν είναι ένας άλλος ευπροσάρμοστος παίκτης που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τον Προμηθέα Πατρών. Ο ειδικός σουτέρ ΝτεΣόν Τόμας έμεινε και είναι έτοιμος για τη νέα χρονιά. Ο βετεράνος Ίαν Βουγιούκας προσθέτει περισσότερη εμπειρία και παρουσία στο ζωγραφιστό, και ο προπονητής Πεδουλάκης γνωρίζει όλα για τις δυνατότητες του Μπέντιλ αφού συνεργάστηκαν πέρυσι στο Περιστέρι. Ο Ντίνος Μήτογλου και Ουάιλι προσφέρουν μεγαλύτερο μέγεθος μέσα για να ολοκληρώσουν μια ισχυρή frontcourt.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή