Η Euroleague είναι… αυστηρή με τις ομάδες αλλά η ίδια καθυστερεί να πληρώσει!

Μπορεί να θέλει να είναι η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη, όμως, με τις πρακτικές που ακολουθεί η Euroleague θέτει σε μεγάλη αμφιβολία πρώτα από όλα το κύρος της.
2'

Είναι γνωστό πως η Euroleague θέλει να παίζει τον ρόλο του… νομοθέτη και να «νουθετεί» τις ομάδες, μη διστάζοντας μάλιστα να να κουνήσει το δάχτυλο στις ομάδες που δεν είναι συνεπείς στα οικονομικά τους έναντι των παικτών και όχι μόνο. Πολλές φορές μάλιστα τιμωρεί τις ομάδες που δείχνουν ασυνέπεια, ώστε να… συνετιστούν και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ώστε να μην πλήττεται το κύρος της διοργάνωσης.

Το έχουμε δει να συμβαίνει και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η διοργανώτρια αρχή είναι αρκετά σκληρή προς τα κλαμπ. Την ίδια ώρα, όμως, προκαλεί μεγάλες απορίες πως η ίδια η Euroleague θέλει να παίζει αυτό τον ρόλο ενώ είναι ασυνεπής έναντι των δικών της υποχρεώσεων απέναντι στις ομάδες! Από τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή θέλει να έχει το δικαίωμα να… νουθετεί ή να τιμωρεί, θα έπρεπε να δίνει και το καλό παράδειγμα. Φευ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Euroleague καθυστερεί πάρα πολύ να πληρώσει τα χρήματα που προβλέπονται, βάσει συμφωνιών που έχει υπογράψει με τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Αυτό έχει φέρει έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στην πλευρά των ομάδων και όχι άδικα. Ειδικότερα από τη στιγμή που τα έσοδα από τη διοργάνωση δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωσης τις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ίδια η λίγκα αλλά ούτε και το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Το χειρότερο όλων είναι πως διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες εποχές για το μπάσκετ, και για τον αθλητισμό γενικότερα, με την κορυφαία λίγκα – όπως θέλει να λέγεται – στην Ευρώπη να μην τηρεί τις υποχρεώσεις της. Η καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων προς τις ομάδες αν μη τι άλλο αποτελεί καίριο πλήγμα για το κύρος της διοργάνωσης και δεδομένα θα πρέπει στην Euroleague να βρουν τη λύση και να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση.