Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82: Ο Χάρισον την «ξέρανε» με απίθανο buzzer beater!

Με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Άαρον Χάρισον, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ  85-82: Ο Χάρισον την «ξέρανε» με απίθανο buzzer beater!
3'

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβίωσαν έπειτα από μια τρομερή μάχη με την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Γιάννη Σφαιρόπουλο και πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στη Euroleague. Την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 3-1, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπεσε στο 1-3, καθώς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αρνητικό σερί της.

Βασικός υπεύθυνος για τα παραπάνω ήταν φυσικά ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος πέτυχε ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο, με το οποίο «ξέρανε» την «ομάδα του λαού»! Παράλληλα, έκανε τους «ερυθρόλευκος» να πανηγυρίσουν έντονα τη νίκη σε ένα ματς που ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης έγραψε ξανά ιστορία στη διοργάνωση.

Οι ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο ξεκίνημα του, αλλά στη συνέχεια η Μακάμπι έκανε ένα ξέσπασμα που «μεταφράστηκε» σε σερί 10-0! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 14-8, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο με buzzer beater του Ντόρσεϊ για το 15-22.

Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας κι έπαιξε με υπομονή, κάτι που του επέτρεψε να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Χάρισον έκανε πολύ καλή δουλειά (9π. με 3/3διπ., 1/1τρ. στο πρώτο μέρος) και συνέβαλε ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να ξεφύγουν με 44-38 (19')!

Με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μετρούν 11/19 δίποντα και 8/16 τρίποντο, το σκορ έγινε 49-40 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Το επιμέρους στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν 10-4, με την ελληνική ομάδα να προηγείται για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (54-44).

Εικόνες από το Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με τον Χάντερ (12π. με 6/6διπ. ως το 30') μέσα από το «ζωγραφιστό» αλλά κι από την περιφέρεια, έχοντας 3/5 τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Έτσι μπόρεσαν και μείωσαν αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα.

Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχε ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε φτάσει τους 14 πόντους με 7/8 δίποντα!

Η άμυνα της «ομάδας του λαού», με πρωτοστάτη τον Χάντερ, έγινε ασφυκτική στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, την ώρα που ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα πέντε ομαδικά στο 32ο λεπτό!

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκαν το μπόνους των βολών και ανέτρεψαν την κατάσταση (72-71), ωστόσο δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» διαφορά και το ματς παρέμεινε ντέρμπι ως το φινάλε (78-78, 2'25'' πριν το τέλος)!

Ο Σπανούλης έκανε το 82-79, με τις δύο ομάδες να έχουν στη συνέχεια κακές επιλογές στην επίθεση! Ο Τζόουνς είχε 0/2 βολές, αλλά η Μακάμπι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κι ο Ουίλμπεκιν ισοφάρισε (82-82), 7.6'' πριν το τέλος. Αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Χάρισον, ο οποίος με buzzer beater τρίποντο χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Σπανούλης: Νέο ρεκόρ στην Euroleague για τον αρχηγό του Ολυμπιακού

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή