Γιάννης Αντετοκούμπο: Σε καραντίνα ο «Greek Freak» - Τρόμος στο NBA από τη διασπορά του κορονοϊού

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο πρωτόκολλο κορονοϊού και θα μείνει εκτός δράσης για 10 μέρες – Χαμός στο NBA με δεκάδες παίκτες, παράγοντες και διαιτητές να μπαίνουν σε καραντίνα

Γιάννης Αντετοκούμπο: Σε καραντίνα ο «Greek Freak» - Τρόμος στο NBA από τη διασπορά του κορονοϊού
Εκτός δράσης για 10 μέρες ο «Greek Freak»
AP Photo/Eric Christian Smith
3'

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο τελευταίος σταρ του ΝΒΑ που μπήκε σε καραντίνα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/12) οι Μπακς ανακοίνωσαν πως ο «Greek Freak» μπαίνει στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του NBA. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 27χρονος δις MVP νοσεί από κορονοϊό ή να έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.


Οι πρωταθλητές θα στερηθούν τις υπηρεσίες του για 10 μέρες και πιο συγκεκριμένα στα παιχνίδια με Πέισερς (16/12), Πέλικανς (18/12), Ρόκετς (23/12) και το ματς των Χριστουγέννων με τους Σέλτικς στο Μιλγουόκι.

Στο πρωτόκολλο ασφαλείας μπήκε πριν δύο μέρες ο Κρις Μίντλετον, ενώ πριν λίγες ώρες το ίδιο συνέβη και με τον Ντόντε ΝτιΒιντζέντζο. Πλέον μένει να φανεί αν τα επαναληπτικά τεστ του Μιλγουόκι θα ανεβάσουν κι άλλο τον αριθμό των παικτών που θα μείνουν εκτός.

Τρόμος στο NBA μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών

Από τις 25 Νοεμβρίου, Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός παικτών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών που μπαίνουν σε καραντίνα.

Το NBA βλέπει πως ο κορονοϊός διασπείρεται με αστραπιαίους ρυθμούς και υπάρχουν σκέψεις για να ληφθούν μέτρα τις επόμενες ημέρες. Πριν δύο εβδομάδες, μόλις ένας παίκτης ήταν σε καραντίνα στο NBA, ενώ πλέον ο αριθμός έχει... ξεφύγει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Νετς όπου τα ξημερώματα αγωνίστηκαν «μισοί», έχοντας 7 παίκτες στο πρωτόκολλο κορονοϊού, ενώ οι Μπουλς έχουν στα… pits 10 παίκτες!

Η λίγκα αναγκάστηκε να αναβάλλει τα παιχνίδια των «ταύρων» με τους Πίστονς και με τους Ράπτορς ώστε στο Σικάγο να πάρουν μια ανάσα και να μην αποδεκατιστούν πλήρως.

Οι Λέικερς ακύρωσαν τη χθεσινή (14/12) τους προπόνηση, καθώς ο γκαρντ Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το θετικό αποτέλεσμα του τεστ ήρθε την ίδια μέρα που η αποστολή της ομάδας είχε προγραμματιστεί να «πετάξει» στο Ντάλας, όπου οι «λιμνάνθρωποι» θα δώσουν τον πρώτο από τους τρεις σερί εκτός έδρας αγώνες που ακολουθούν, απέναντι σε Μάβερικς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς (Παρασκευή) και Σικάγο Μπουλς (Κυριακή).

Υπενθυμίζεται ότι ο φόργουορντ των Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, αναγκάστηκε να χάσει έναν αγώνα νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού μπήκε στα πρωτόκολλα της COVID-19.

Στο πρωτόκολλο είναι επίσης ο προπονητής των Ιντιάνα Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ και ο Πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι. Ο τελευταίος είχε διοργανώσει ένα event στο οποίο βρέθηκαν ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ κι ο αναπληρωτής Κομισάριος, Μαρκ Τέιτουμ, οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε καραντίνα κάνοντας test καθημερινά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή