Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 59-62: «Γλυκό» φινάλε με clutch Μέικον, πριν τον Ολυμπιακό!

Euroleague: Με τρίποντο του Ντάριλ Μέικον, 0.5’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 62-59 τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία κι ολοκλήρωσε με θετικό αποτέλεσμα τη φετινή διοργάνωση, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Intime
2'

Οι «πράσινοι» έβαλαν έναν όμορφο επίλογο σε μια δύσκολη σεζόν στη Euroleague, με το «διπλό» στην Πόλη, το οποίο μάλιστα ήρθε πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» που θα κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας στη Basket League.

Η αναμέτρηση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο το αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπαιξε δίχως τους Γιόβιτς και Νέντοβιτς, είχε σε εξαιρετική κατάσταση τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά η κάκιστη τρίτη περίοδο τον έβαλε σε δύσκολη θέση.

Η Φενέρ προηγήθηκε 56-48, αλλά οι δύο Έλληνες ηγήθηκαν της αντεπίθεσης για το 58-59, με τον Μέικον να είναι αυτός που «είπε» τελικά την τελευταία λέξη. Ο Αμερικανός γκαρντ με τρίποντο, 0.5’’ πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Συναγερμός με Σαντ Ρος

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στον Παναθηναϊκό προέκυψε πρόβλημα και με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός φόργουορντ πρόλαβε να παίξει μόλις 4’18’’, καθώς αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο. Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του θα ξεκαθαρίσει μετά την επιστροφή των «πράσινων» στην Αθήνα, όπου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρσία, Πατέρνικο, Νίκολιτς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 32-38, 49-44, 59-62
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζόρτζεβιτς): Μπιρσέν 2, Χάζερ, Μαχμούτογλου 2, Σταρκς, Χένρι 16 (2), Πιερ 9 (2), Μπάρτελ, Βέσελι 20, Φλόιντ 4, Πολονάρα 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 12 (1), Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης 2, Παπαπέτρου 21 (2), Κασελάκης, Ουάιτ 2, Χουγκάζ, Έβανς 8, Μαντζούκας, Σαντ-Ρος 3 (1)

TA HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Δεύτερος ο Ολυμπιακός, με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς στα playoffs – Τα ζευγάρια

Άλμπα Βερ. – Παναθηναϊκός 87-78: Ο Νέντοβιτς πάλευε μόνος του, αγωνία για τον Σέρβο - Τα highlights