Final 8, Κύπελλο Ελλάδας | Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρόωρος τελικός στην Κρήτη - Το πρόγραμμα

Final 8, Κύπελλο Ελλάδας: Με τη διεξαγωγή των ημιτελικών συνεχίζεται σήμερα η διοργάνωση στα «Δύο Αοράκια», όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι «αιώνιων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός | Στο άλλο ζευγάρι, θέση στον τελικό διεκδικούν ΑΕΚ και Περιστέρι.
Intime News
2'

Την περασμένη σεζόν συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού, φέτος θα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στους «4», σε έναν πρόωρο τελικό στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον περσινό τελικό του Final 4, το οποίο είχε διεξαχθεί κι αυτό στο Ηράκλειο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 81-73, κατακτώντας το Κύπελλο μετά από 11 χρόνια.

Είναι μια από τις δέκα σερί νίκες που μετρούν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κόντρα στο «τριφύλλι», το οποίο θα επιδιώξει να «σπάσει» το αρνητικό σερί και να κάνει βήμα για την κατάκτηση του 21ου τροπαίου στο θεσμό.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι ο πολυνίκης στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκδικεί την 27η παρουσία του σε τελικό. Να πάρει το «εισιτήριο» στο ματς που θα κρίνει το τροπαιούχο για 20η φορά θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός.

Στα προημιτελικά, οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι για 35 λεπτά κόντρα στον Κολοσσό, αλλά χαλάρωσαν... επικίνδυνα στο τέλος κι έφτασαν στη νίκη με άγχος (87-80). Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν επικρατώντας άνετα (82-51) του Άρη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μοιράζει τον χρόνο και να διατηρεί φρέσκους παίκτες-κλειδιά ενόψει του ημιτελικού.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, η ΑΕΚ, η οποία έχασε με τραυματισμό τους Μίτσελ και Μάιλς θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. H «Ένωση» θέλει να εξασφαλίσει τη 13η παρουσία της στον τελικό, εκεί όπου ονειρεύονται να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης».

Το πρόγραμμα του Final 8 στο Κύπελλο Ελλάδας

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

  • ΑΕΚ – Περιστέρι (15:45, ΕΡΤ3)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19:15, ΕΡΤ3)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

  • Νικητής 5 – Νικητής 6 (19:15, ΕΡΤ3)

Σχετικές ειδήσεις