ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Η Φενέρμπαχτσε αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR – Έγραψε ιστορία κόντρα στη Μονακό

Euroleague: Η Φενέρμπαχτσε αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR – Έγραψε ιστορία κόντρα στη Μονακό

Euroleague: Η πρώτη ομάδα που κάνει break σε Game 5 έγινε η Φενέρμπαχτσε που με εκπληκτικό Καλάθη επικράτησε στην παράταση 80-79 της Μονακό και πέρασε στο Final Four όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο εκπληκτικός Καλάθης με δύο δικά του τρίποντα, έστειλε τη Φενέρμπαχτσε στο δρόμο του Παναθηναϊκού AKTOR στο Final Four του Βερολίνου. Οι Τούρκοι έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα στη Euroleague που «σπάει» έδρα σε Game 5 και προκρίθηκαν στο μεγάλο ραντεβού επικρατώντας της Μονακό με 80-79 στην παράταση.

Ο Έλληνας γκαρντ δύο φορές με δικά του τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του τη στιγμή που φαινόταν το ματς να… γλιστράει απ’ τα χέρια των Τούρκων. Έτσι, έγινε γνωστό το πρώτο ζευγάρι του Final Four στην ημιτελική φάση, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε, σε αναμέτρηση που έχει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η Μονακό στο ματς άρχισε καλύτερα και πήρε μικρές διαφορές σε μια «κλειστή» αναμέτρηση όπως οι προηγούμενες. Η Φενέρμπαχτσε πάντα επέστρεφε και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, φτάνοντας το πολύ στα όρια της διψήφιας διαφοράς. To ημίχρονο τελείωσε στο +5 για τους γηπεδούχους (40-35).

Οι Τούρκοι στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασαν μπροστά σε ένα σκληρό παιχνίδι και είχαν προβάδισμα με 55-56, ενώ στο τέλος «έσπασαν» καρδιές. Η Φενέρ ήταν μπροστά με 63-67, αλλά η Μονακό έκανε 5-0 σερί και πήρε κεφάλι. Τρίποντο του Γουίλμπεκιν έκανε το 68-70, με τον Οκόμπο να ισοφαρίζει. Ένα λάθος του πρώτου και ένα άστοχο τρίποντο του δεύτερου ολοκλήρωσε το ματς στο 70-70 και οδηγήθηκε η αναμέτρηση στην παράταση.

Εκεί οι δύο ομάδες συνέχισαν να αλλάζουν προβάδισμα. Η Μονακό πήρε προβάδισμα 77-74, αλλά ο Καλάθης με τρίποντο ισοφάρισε μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Τζέιμς έκανε το 79-77, αλλά ο Καλάθης ξανά με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ 79-80! Ακολούθησε λάθος του Οκόμπο και οι Τούρκοι πήραν το εισιτήριο για το Final Four.

Τα Δεκάλεπτα: 15-13, 40-35, 55-56, 70-70, 79-80