Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ - Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για την απώλεια του Θόδωρου Καρατζά, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ, όταν η Α1 έγινε επαγγελματική κατηγορία.
Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ - Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς
2'

Σοκ προκαλεί στο ελληνικό μπάσκετ η είδηση για τον θάνατο του Θόδωρου Καρατζά, ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με το επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ, που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ και έμεινε σε αυτή τη θέση από το 1992 έως και το 2001, όταν και αποχώρησε.

Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψε στο μπάσκετ για χάρη του Χολαργού, ενώ στη συνέχεια πήρε τη θέση του προέδρου στον Κολοσσό Ρόδου και ήταν ο εκπρόσωπός του στον ΕΣΑΚΕ.

Ο Θόδωρος Καρατζάς συνέδεσε τη θητεία του με τα χρόνια ανόδου της ποιότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως το κορυφαίο της Ευρώπης τη δεκαετία του '90.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Θεόδωρου Καρατζά σε ηλικία 71 ετών και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΣΑΚ (που από το 1997 έγινε ΕΣΑΚΕ) και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου. Ως πρόεδρος του Α.Σ. Παπάγου έβαλε το 1991 τα «θεμέλια» μαζί με τους προέδρους, τους παράγοντες, τους χρηματοδότες των υπόλοιπων ομάδων της Α1 και τους αθλητές για την θέσπιση του επαγγελματικού μπάσκετ και την ίδρυση της ΕΣΑΚ.

Στις 11 Μαρτίου 1992 στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΚΕ εκλέχθηκε πρόεδρος. Θέση στην οποία παρέμεινε για εννέα χρόνια μέχρι το 2001, σε μια περίοδο που έχει μείνει στην ιστορία ως από τις καλύτερες του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς διακρίθηκε για τις καινοτόμες ιδέες του, την ικανότητα του να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τον πράο και συναινετικό χαρακτήρα του. Το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει πολλά.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς επανήλθε την προηγούμενη δεκαετία ως παράγοντας με τον Χολαργό και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στην μνήμη του με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της Ημιτελικής Φάσης των Play Offs της Stoiximan Basket League Ολυμπιακός – Περιστέρι bwin, Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή