Παναθηναϊκός AKTOR: Με φόρα από το Βερολίνο, 1-0 τον Άρη και μια ανάσα από τον τελικό

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα από 18.000 φίλους του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε του Άρη με 89-71, έκανε το 1-0 και πάει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για να τσεκάρει το εισιτήριό της για τους τελικούς της Stoiximan Basket League. 
Παναθηναϊκός - Άρης
4'

Ο... επτάστερος Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Άρη και με τη... φόρα από το Βερολίνο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πέρασε ένα εύκολο και εορταστικό βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Οι "πράσινοι" επικράτησαν του Άρη με 89-71 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό. Πλέον, την Κυριακή το απόγευμα θα έχουν την ευκαιρία για το 2-0 στη Θεσσαλονίκη που θα τους στείλει στους τελικούς της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κέντρικ Ναν που είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι είχε 15 πόντους και 2 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Άρη πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντε Σόουζα που είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Με την… αύρα του 7ου ευρωπαϊκού ο Παναθηναϊκός πάτησε παρκέ και έστειλε από νωρίς το μήνυμα του. Με τον Μάριους Γκριγκόνις “καυτό” και τους “πράσινους” να έχουν διάθεση για να τρέξουν και να βγάλουν ενέργεια, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-3 στο πρώτο τρίλεπτο, αναγκάζοντας τον Γιάννη Καστρίτη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR όμως ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και τους με τους Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι και Ντίνο Μήτογλου να “χτυπούν” από χαμηλά χορηγήθηκε με 19-8 στο 5’ και 20-11 λίγο αργότερα. Οι “πράσινοι” παρά τους 20 πόντους, έπαιζαν εξαιρετική άμυνα, με τον Σλούκα να περνάει στο παρκέ και να συνεχίζει από εκεί που το άφησε στο Βερολίνο και το δεκάλεπτο να “κλείνει” με 28-13, έπειτα από πολύ όμορφη προσωπική φάση του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ανάλογη η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τους “πράσινους” να μπαίνουν στο παρκέ με την ίδια ενέργεια και διάθεση. Η ομάδα του “τριφυλλιού” είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ούσα μπροστά στο σκορ με 33-23. Ο Εργκίν Αταμάν προσπαθούσε να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι του Άρη και με μία επιπλέον βολή να κάνει το 36-23 στο 15’. Όσο περνούσε η ώρα οι “πράσινοι” έριχναν ρυθμό, την ώρα που ο Άρης προσπαθούσε με τον Τολιόπουλο να μαζέψει τη διαφορά, 39-28, αλλά οι παίκτες του Αταμάν δεν είχαν θέμα να διατηρήσουν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με σκορ, 43-32.

Ο Άρης προσπαθούσε, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε πρόβλημα

Ο Άρης ξεκίνησε με τρίποντο του Μπλούμπεργκς αλλά ο Παναθηναϊκός με “όπλο” του την καλή κυκλοφορία της μπάλας, κατόρθωνε να βρει ξεμαρκάριστα σουτ, αν και δεν ήταν ιδιαιτέρως εύστοχος. Στο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 51-37 και είχαν αρχίσει να βρίσκουν πάλι την ενέργεια τους. Ο Μπαλτσερόφκσι ήταν εξαιρετικός, ο Μήτογλου έκανε πολύ καλή δουλειά με το σκορ να είναι 56-41, πέντε λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Άρης έμοιαζε να επιστρέφει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις, ξεκινώντας να παίζει πολύ σκληρά, αλλά οι “πράσινοι” δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, πήραν και πάλι διαφορά 15 πόντων με την τρίτη περιόδο να τους βρίσκει προηγούμενους με 67-59, έπειτα από φοβερό τρίποντο του Τολιοπούλου, μπροστά στον Λεσόρ.

Όσο και να προσπαθούσε ο Άρης δεν είχε τύχη, μιας και ο Παναθηναϊκός όποτε ήθελε πάταγε το γκάζι, όποτε ήθελε το άφηνε. Στην τελευταία περίοδο ο Ματίας Λεσόρ ξεκίνησε το.. σόου και με συνεχόμενα καρφώματα σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι και 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πήγε τη διαφορά στους 17 πόντους, 81-64. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, άνοιξαν τη διαφορά στους 23 πόντους, 83-63 και έριξαν τίτλους τέλους στην αναμέτρηση με πολύ χαλαρό τρόπο.

Τα Δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71

Δείτε τα συνολικά στατιστικά

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή