Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 84-89: Πέρασε από το ΟΑΚΑ και έκανε το 0-1 στους τελικούς

Το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε χέρια με το... καλησπέρα, αφού ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ με 89-84, εκμεταλλευόμενος την ανωτερότητά του αλλά και την διαιτητική εύνοια των Παπαπέτρου, Καρπάνου και Θεονά.

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 84-89: Πέρασε από το ΟΑΚΑ και έκανε το 0-1 στους τελικούς
6'

Ο ανώτερος αγωνιστικά Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την διαιτητική εύνοια που του προσέφεραν οι Παπαπέτρου, Καρπάνος και Θεονάς και πέρασε από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 89-84, κάνοντας το break.

Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" έχουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα της έδρας και την ευκαιρία την Παρασκευή το βράδυ να κάνουν το 2-0 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και πάλι οι διαιτητές της ΚΕΔ οι οποίοι δε στάθηκαν ούτε στο... ελάχιστο στο ύψος των περιστάσεων, φτάνοντας στο σημείο να αποβάλλουν τον Εργκίν Αταμάν από το παιχνίδι, προσφέροντας απλόχερα ασυλλία στις συνεχείς διαμαρτυρίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, τη στιγμή που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε 32 λεπτά και δεν έκανε ούτε ένα φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπαίνει καλύτερα στο ματς αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έβρισκε λύσεις μακριά από το καλάθι. Οι “πράσινοι” με 0/4 επιθέσεις και οι “ερυθρόλευκοι” με 2/2 τρίποντα από τον Άλεκ Πίτερς διαμόρφωσαν το αρχικό 0-6 για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πατούσαν πολύ καλύτερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα ο Γκριγκόνις πέτυχε τρίποντο για την ομάδα του, αλλά οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα των “πράσινων” ήταν κακές και ένα ακόμα τρίποντο από τον Παπανικολάου έκανε το 3-9. Ο Κέντρικ Ναν ήταν άστοχος και δε μπορούσε να βρει ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να “χτυπάει” με Πίτερς και Μιλουτίνοφ και να παίρνει προβάδισμα 8 πόντων, 5-13, στο 6ο λεπτό.

Το πήρε πάνω του ο Σλούκας

Κάπου εκεί πέρασε στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας και ανέλαβε άμεσα δράση. Με δύο τρίποντα, δύο ασίστ και εξαιρετικό διάβασμα στις άμυνες του Ολυμπιακού, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού άλλαξε τα δεδομένα και ο Λεσόρ “έγραψε” το 17-19 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Μήτογλου “σκότωνε” τον Ολυμπιακό

Στο παρκέ πέρασε και ο Κέντρικ Ναν που με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέτυχε τρίποντο και έκανε το 20-19 για τον Παναθηναϊκό με τον Εργκίν Αταμάν να παίζει με τρεις κοντούς. Οι “πράσινοι” είχαν ξεκινήσει να βρίσκουν το… χέρι τους και να αφήσουν πίσω τους το τραγικό 6/17 του πρώτου δεκάλεπτου. Σλούκας και Γκραντ ήταν εξαιρετικοί με τον Μήτογλου να δίνει λύσεις από το τρίποντο και τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 31-29 στο 15’.

ΜακΚίσικ και Πετρούσεφ έκαναν ότι ήθελαν

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν εξαιρετικός για τον Ολυμπιακό, εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού”, όπως ακριβώς γινόταν και με τον Φιλίπ Πετρούσεφ που κρατούσε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Οι “ερυθρόλευκοι”, με την προκλητική ανοχή των διαιτητών που τους επέτρεπαν την πολύ σκληρή έως αντιαθλητική άμυνα, έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 32-40 με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Ο Μιλουτίνοφ έκανε ότι ήθελε στις δύο ρακέτες, ο Βιλντόζα με τρίποντο έκανε το 37-44, ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά οι “πράσινοι” έφτασαν τα 6 λάθη στη δεύτερη περίοδο και το σκορ του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Πειραιά να είναι μπροστά με 37-46.

Το σερί του Ολυμπιακού και τα… λάθος στατιστικά του “τριφυλλιού”

Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου ο Ολυμπιακός “έτρεξε” σερί 6-17, βγάζοντας τον Παναθηναϊκός εκτός πλάνου σε άμυνα και επίθεση. Έναν Παναθηναϊκό που “έκλεισε” το ημίχρονο έχοντας 4/11 δίποντα και 9/20 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και “γκρέμισε” ότι έχτιζε σε ένα δεκάλεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργκίν Αταμάν πέρασε στο παρκέ τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για να πιέσει τον Τόμας Ουόκαπ, όμως ο παίκτης του Παναθηναϊκού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έκανε τρία φάουλ και παράλληλα ο παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε 7 πόντους βάζοντας γερά θεμέλια για την ομάδα του. Με τρίποντο του Κάνααν, στο 23’, το σκορ έγινε 44-58, με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να βρει λύσεις σε κανένα σημείο του γηπέδου. Σλούκας και Ναν άρχισαν να γυρίζουν τη μπάλα, ο Λεσόρ να κάνει τα πάντα και με σερί 12-1 ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 56-59, έπειτα από 5 πόντους του Χουάντσο. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό οι “πράσινοι” τα έκαναν όλα… θάλασσα. Δύο χαμένα ριμπάουντ και ένα φάουλ χωρίς κανέναν λόγο (με τους διαιτητές να τα βλέπουν όλα… κόκκινα) έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει σερί 0-7 και να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο παίρνοντας και πάλι διαφορά 10 πόντων, 56-66.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της περιόδου και των κριτηρίων των διαιτητών οι 0 βολές του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να έχει 9

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε οι διαιτητές δεν τον άφηναν

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έθεσε εξ αρχής την κυριαρχία του και με πολύ πιο σωστό πειθαρχημένο και… συγκεντρωμένο παιχνίδι πήρε και πάλι μεγάλες διαφορές. Τη στιγμή που οι “πράσινοι” πήγαιναν στο ένας εναντίον ενός με λάθος επιλογές, ο Ουόκαπ ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, “διαβάζοντας” όλες τις φάσεις, “εκτελώντας” και δημιουργώντας. Αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με 63-76, πέντε λεπτά πριν το τέλος και να είναι πολύ κοντά στο break. Πας’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός συνέχεια να παλεύει το ματς και με πολύ καλές άμυνες μείωσε στους 7 πόντους, 72-79, με τους διαιτητές στο σημείο εκείνο να αποβάλουν με το έτσι θέλω τον Εργκίν Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο Παπαπέτρου μείωσε σε 74-80, οι διαιτητές δεν είδαν το μπρος πίσω του Ουόκαπ, οι “πράσινοι” έχασαν δύο αμυντικά ριμπάουντ και ο ΜακΚίσικ με δύο βολές έκανε το 74-82, 50 δεύτερα πριν από το τέλος.

Τα Δεκάλεπτα: 17-19, 37-46, 56-66, 84-89

Δείτε τα συνολικά στατιστικά

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή