Basket League: Στο 2-0 ο Ολυμπιακός με υπογραφή... Τσαρούχα

Με το "έτσι θέλω" ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (92-86), έκανε το 2-0 με τους "πράσινους" να επιβεβαιώνονται στο απόλυτο για την εξαίρεση που είχαν ζητήσει για τη Βάσω Τσαρούχα.
5'

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-86 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και έκανε το 2-0 στους τελικούς του πρωταθλήματος με τη διαιτησία και αυτή τη φορά όχι μόνο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, αλλά φάνηκε ότι δε μπορεί να "σφυρίξει" 50-50 με τους "πράσινους" να επιβεβαιώνονται στο απόλυτο όταν ζητούσαν να μην μπει στην κλήρωση η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα. Η γνωστή διαιτητής ήταν εκείνη που εν πολλοίς έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, με την τεχνική ποινή που έδωσε στον Ναν, με το καλάθι του Κάνααν που μέτρησε γιατί... έτσι ήθελε και με την αποβολή του Εργκίν Αταμάν τη στιγμή που άφηνε τον Κάνααν να προκαλεί συνεχώς τους παίκτες του "τριφυλλιού"

Δύο μηδέν, λοιπόν, οι τελικοί με υπογραφή.... Τσαρούχα και τρίτος τελικός στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Σλούκα να οργανώνει το παιχνίδι και τους Παπαπέτρου και Χουάντσο στο “4”, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε στο ματς. Ο Έλληνας γκαρντ οργάνωσε εξαιρετικά τους “πράσινους” και μνα 5 δικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Χουάντσο με σουτ τριών πόντων έκανε το 2-8, έπειτα από 2.30 λεπτά αγώνα. Ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις από το τρίποντο και με δύο συνεχόμενα από Παπανικολάου και Πίτερς το σκορ έγινε 8-8. Ο Παπαπέτρου προσπαθούσε να σκοράρει τον Κάνααν, βρίσκοντας συνεχώς λύσεις, με τον Λεσόρ να παίρνει προσπάθειες και να κάνει ο 12-15 στο 5’. Οι “πράσινοι” είχαν βρει ρυθμό έμοιαζαν να έχουν την πρωτοβουλία και με τους Λεσόρ και Παπαπέτρου να κάνουν τη διαφορά πήραν προβάδισμα με 14-19, δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Σλούκας ήταν σε πολύ καλό βράδυ, όπως και ο Γκος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με 7 δικούς του πόντους, μείωσε τη διαφορά με το σκορ της περιόδου να είναι στο 21-24.

Στο +8 ο Παναθηναϊκός και 10-0 σερί ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν βήμα-βήμα, με τον Χουάντσο να μην έχει βγει από το παρκέ, να είναι εξαιρετικός και να κάνει το 21-26. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με τους Πίτερς και Πετρούσεφ να πάρει και πάλι τη διαφορά και μείωσε σε 28-29, λίγο πριν από τοι πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου. Οι “πράσινοι” είχαν τον έλεγχο, είχαν τα ηνία και ένα καλάθι του Μήτογλου, αλλά και ένα τρίποντο από τον Γκριγκόνις έκανε το 28-34, με τον Ναν να βγαίνει στον αιφνιδιασμοί να κάνει το 28-36 και για μία ακόμα φορά να μην παίρνει το φάουλ. Η ομάδα του Αταμάν αν και ήταν στο +8 με δύο λάθος φάσεις δέχθηκε δύο τρίποντα από τους ΜακΚίσικ και Γκος και το σκορ έγινε 34-36, 2:30 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να τιμωρούν τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού “έτρεξαν” σερί 10-0, πήραν προβάδισμα με 38-36, αλλά ο Γκριγκόνις έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με σουτ τριών πόντων, 38-39, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε με τους 11 πόντους του Κάνααν

Ο Ναν ξεκίνησε “ζεστός” στο δεύτερο ημίχρονο, 38-41, αλλά η Τσαρούχα αρνείτο πεισματικά να δώσει φάουλ υπέρ του παίκτη του “τριφυλλιού”. Και όχι μόνο αυτό τον χρέωσε και με τεχνική ποινή, δίνοντας ψυχολογία στους “ερυθρόλευκους”, με τον Κάνααν να πετυχαίνει 9 συνεχόμενους πόντους και τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα με 50-43. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε τα λάθη, η Τσαρούχα δεν έβλεπε ούτε βήματα και ο Κάνααν με τις… ευλογίες της έκανε το 54-46. Ο Κάνααν συνέχιζε το προσωπικό του σόου και έκανε το 60-56, δίνοντας αέρα 14 πόντων στον Ολυμπιακό. Μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν οι “πράσινοι” έδειξαν να βρίσκουν τον εαυτό τους και με πιο προσεκτικές επιθέσεις, μείωσαν σε 60-52. Ο Μιλουτίνοφ βρήκε δύο ακόμα εύκολους πόντους, αλλά ο Τζέριαν Γκραντ με τρίποντο έκανε το 62-55 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Οι διαιτητές αποφάσισαν…

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, διατηρώντας το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν είχε το “καθαρό” μυαλό σε κανένα σημείο του γηπέδου. Με τους διαιτητές να δίνουν στον Ολυμπιακό ότι ήθελε και τα κριτήρια να είναι παντελώς διαφορετικά, το σκορ στο 34’ ήταν 74-64, με τον Γκος να “οδηγεί” τους “ερυθρόλευκους”. Οι παίκτες του Αταμάν προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ με την Τσαρούχα να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Ναν με 1/7 τρίποντα μείωσε σε 76-70 και ο Λεσόρ λίγο αργότερα σε 78-72. Η Τσαρούχα ανακάλυψε φάουλ πάνω στον Λεσόρ και έστειλε τον μετρούσε φ στις βολές, με τον Χουάντσο να καρφώνει για το 79-74, 3:45 πριν το τέλος. Κάνααν και Γκος έδωσαν μεγάλο.. αέρα, ο Λεσόρ κάρφωσε για το 85-78. Κάπου εκεί το ματς πήρε… φωτιά λόγω του Κάνααν ο οποίος προκαλούσε συνεχώς τους παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίς την Τσαρούχα και τους υπόλοιπους να τον τιμωρούν και όταν ο Αταμάν ζήτησε την τιμωρία του η Τσαρούχα απέβαλλε τον Τούρκο τεχνικό, με το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει ολοκληρωθεί.

Τα Δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

Τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης

Σχετικές ειδήσεις