Ποιος; Οι πρωταθλητές Ευρώπης 2-2 μέσα στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ένα μαγικό παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ κέρδισε τους “ερυθρόλευκους” και την διαιτητική τριάδα της ΚΕΔ και πλέον η σειρά πάει στο ΟΑΚΑ όπου και θα κριθεί ο πρωταθλητής.

Ποιος; Οι πρωταθλητές Ευρώπης 2-2 μέσα στο ΣΕΦ
6'

Όταν κάποιοι δε σέβονται τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο νόμος τους θα ισχύει πάντα. Νόμος. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει μια απίθανη ανατροπή. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πραγματοποίησε ένα μαγικό παιχνίδι και πήρε μια τεράστια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και στην διαιτητική τριάδα που έστειλε στο ΣΕΦ η ΚΕΔ για να… κάνει τη δουλειά της. Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης έκαναν ότι μπορούσαν, μέχρι τοι τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” με τους Ναν και Χουάντσο να είναι απολαυστικοί και πλέον η σειρά θα κριθεί στο ματς της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα από τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με όπλο του, την ευστοχία από μακριά αλλά και εκμεταλλευόμενος την πολύ κακή προσωπική άμυνα των παικτών του “τριφυλλιού” πήρε ταινία της αναμέτρησης. Ο Παπανικολάου έκανε το 9-5 στο ξεκίνημα, ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ, με τον Λεσόρ να κάνει το 9-10 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. Οι διαιτητές τα έβλεπαν όλα… κόκκινα αρνούμενοι να δώσουν τα φάουλ που γινόντουσαν στον παίκτη του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους” να προσπαθούν να βρουν τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 16-17, αλλά οι γηπεδούχοι έχοντας την ασυλία των διαιτητών είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους και με σερί 6-0, προηγήθηκαν με 22-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός έπαιρνε λύσεις από τον Κώστα Αντετοκούνμπο και μείωνε σε 22-21, αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει… ζωντανό τον Ολυμπιακό στέλνοντας συνεχώς τους “ερυθρόλευκους” στις βολές και τον Ναν να τον χρεώνουν γρήγορα-γρήγορα με δύο φάουλ. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με 25-24 και άρχισε να χάνει την συγκέντρωση του. Η περιφερειακή του άμυνα ήταν πολύ κακή, τα λάθη του πολλά περισσότερα με το σκορ να πηγαίνει στο 30-24, στο 14’. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μείωσε με τρίποντο στους τρεις πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός πάταγε καλύτερα. Πετρούσεφ και Γκος έκαναν τη διαφορά με τον Σέρβο να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 39-29. Λάθος του Καλαϊτζάκη και τρίποντο του Λαρεντζάκη για το 47-36, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού όμως να προσπαθούν να αντιδράσουν και να μειώνουν άμεσα σε 47-41 με τρίποντο του Ναν, αλλά όλη τη δουλειά να την έχει κάνει ο Κώστας Σλούκας. Στο τελευταίο λεπτό οι “πράσινοι” συνέχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, έχασαν και δύο επιθετικά ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και πάλι με 10 πόντους διαφορά, 51-41, αλλά ο Γκραντ με μεγάλο τρίποντο λίγο μπροστά από το κέντρο έκανε το 51-44, “κλείνοντας” το ημίχρονο.

Ο Γκραντ ήταν ο μόνος παίκτης από πλευράς Παναθηναϊκού που… έβγαζα ζωή και παρά το τρίποντο του Κάνααν και το +8 του Ολυμπιακού η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους με μία ακόμα προσωπική ενέργεια του Αμερικάνου, ενώ ο Χουάντσο με εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα έκανε το 54-52, 5:30 πριν το τέλος. Λίγο πριν ο Λεσόρ είχε κάνει καθαρό κόψιμο στον Παπανικολάου ο οποίος διαμαρτυρόταν ασταμάτητα, με τους διαιτητές να του χτυπάνε φιλικά την πλάτη, αλλά για τεχνική ποινή ούτε… λόγος. Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, να παίρνει… ζωή και με τον Ναν να ζεσταίνεται πέρασε και πάλι μπροστά με 54-56. Ο Κάνααν ήταν ο παίκτης που έδινε και πάλι λύσεις για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Λεσόρ κόντρα σε όλους και σε όλα, ήταν πραγματικός βράχος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 61-64. Ο Παναθηναϊκός όμως… πλήρωσε τα χαμένα του επιθετικά ριμπάουντ, με τον Κάνααν να κάνει το 64-64.

Από την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι διαιτητές έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν ζωντανό τον Ολυμπιακό. Με τεχνική ποινή στον Αταμάν, με αντιαθλητικό φάουλ στον Γκραντ, με φάουλ που δεν έδιναν ποτέ στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 70-66 με τρίποντο του Λαρεντζάκη. Οι “πράσινοι” όμως σε εκείνο το σημείο έδειξαν απίστευτη ψυχραιμία και με εκπληκτική τριάδα τους Ναν, Σλούκας και Χουάντσο έκαναν σερί 1-11 και πέρασαν μπροστά με 71-77, 5:41 για το τέλος του αγώνα. Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης είχαν αλλάξει τους κανονισμούς του αθλήματος, προσπαθώντας να στέλνουν συνεχώς τους “ερυθρόλευκους” στις βολές, με τον Πίτερς να μειώνει σε 73-79 και τον Ναν να μοιράζει έτοιμο… κάρφωμα στον Λεσόρ για το 73-81. 4:15 πριν τη λήξη. Με τους διαιτητές να συνεχίζουν να δίνουν βολές και τον Πίτερς να έχει κατασκηνώσει στη γραμμή, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 80-83, με τους Παπαπέτρου, Θεονά και Μαγκλογιάννη να έχουν πραγματοποιήσει μια από τις χειρότερης διαιτησίες στην ιστορία του αθλήματος. Στις τελευταίες φάσεις το ματς ήταν πραγματικό θρίλερ και στα 39 δεύτερα ο Λεσόρ βρέθηκε στη γραμμή των βολών. Με 1/2 έκανε το 83-86. Ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία, αλλά ο Κάνααν με δύο άστοχα τρίποντα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και ο Ναν πάει στις βολές. Ο Αμερικανός αστόχησε και στις στο στα 16 δεύτερα και ο Λεσόρ κάνει φάουλ στον Γκος στα 9.8 δευτερόλεπτα. Ο Γκος με μία στις δύο έκανε το 84-86 και ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ. Στα 9 δεύτερα ο Ουόκαπ έστειλε τον Γκραντ στις βολές ο οποίος έκανε το 84-88 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ. Οι διαιτητές χρέωσαν τον Γκραντ με φάουλ πάνω στο τρίποντο του Παπανικολάου με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να πηγαίνει στις βολές, ενώ απέμεναν 6.1 δευτερόλεπτα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως δε μπόρεσαν να ανατρέχουν την κατάσταση και ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2.

Τα Δεκάλεπτα: 22-17, 51-44, 64-64, 85-88

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή