NBA: Ασταμάτητοι Σέλτικς - Έκαναν break στο Ντάλας και βγάζουν σκούπα για τον τίτλο

NBA: Μόλις μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα βρίσκονται οι Σέλτικς, μια και επικράτησαν 106-99 των Μάβερικς στο Ντάλας και έκαναν το 3-0 στην σειρά των τελικών.
NBA: Ασταμάτητοι Σέλτικς - Έκαναν break στο Ντάλας και βγάζουν σκούπα για τον τίτλο
EPA/ADAM DAVIS, ΑΜΠΕ
1'

Η ομάδα της Βοστώνης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στους Μάβερικς, αν και οι γηπεδούχοι πάλεψαν σε μεγάλο βαθμό για την ανατροπή στην τελευταία περίοδο, όμως, δεν τα κατάφεραν και οι «Κέλτες» έκαναν το break.

Στο πρώτο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα το «συγκρότημα» του Τέξας να πάει στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (51-50). Ωστόσο, στο τρίτο… μέρος του αγώνα, οι Σέλτικς έκαναν ένα ξέσπασμα και με επί μέρους 35-19 έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Όμως, φαίνεται πως το +15 (85-70) λειτούργησε αρνητικά για τους φιλοξενούμενους που θεώρησαν πως έχουν τελειώσει τον αγώνα, κάτι που επέτρεψε στους Τεξανούς να παλέψουν για την ανατροπή. Μάλιστα, 1:20 πριν το τέλος, ο Ντέρεκ Λάιβλι μείωσε 100-98. Ωστόσο, η αποβολή του Λούκα Ντόντσιτς με έξι φάουλ, επηρέασε τους Μάβερικς και οι Σέλτικς μπόρεσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν, με τον πρώτο να έχει 31 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον δεύτερο να μετράει 30 πόντους και 8 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για τους γηπεδούχους, ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 35 πόντους και με 27 πόντους τελείωσε ο Λούκα Ντόντσιτς.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-30, 51-50, 70-85, 99-106

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή