Μεταγραφές: Ο Παναθηναϊκός AKTOR κάνει… παιχνίδι!

Σε αντίθεση με τα τελευταία καλοκαίρια η ομάδα του «τριφυλλιού» είναι σε θέση ισχύος και έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του μεταγραφικού της σχεδιασμού με όλες τις συνθήκες να είναι υπέρ της
Η απονομή του πρωταθλήματος της Basket League στον Παναθηναϊκό AKTOR
EUROKINISSI
3'

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ήταν… ονειρική για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκινούσε το «χτίσιμο» της νέας ομάδας του «τριφυλλιού», με τον ερχομό του Εργκίν Αταμάν, δε θα μπορούσε ούτε ο ίδιος να φανταστεί ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και πρωταθλητής Ευρώπης.

Και όμως. Παρά τις πολλές και αντικειμενικές δυσκολίες η διοίκηση του «τριφυλλιού», σε συνεργασία με τον Τούρκο τεχνικό, κατάφεραν να υλοποιήσουν υποδειγματικά τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό που μέρα με την ημέρα ήταν ολοένα και μια πιο έντονη «σπαζοκεφαλιά».

Βλέπετε το να πρέπει να βρεις 10 νέους παίκτες οι οποίοι θα ταιριάξουν μεταξύ τους αγωνιστικά και… εξωαγωνιστικά μόνο εύκολο δεν είναι αλλά οι «πράσινοι» πέτυχαν… διάνα. Μετά από την υλοποίηση του περσινού μεταγραφικού σχεδιασμού όλα τα άλλα μοιάζουν… παιχνιδάκι.

Ο Λορένζο Μπράουν και ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα

Το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο απλά. Όχι εύκολα. Αλλά πολύ πιο ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός πριν καλά-καλά κάτσει η… σκόνη της κατάκτησης του 41ου πρωταθλήματος έκανε την πρώτη εξαιρετική μεταγραφική του κίνηση.

Οι «πράσινοι» προχώρησαν χωρίς… χρονοτριβές στην μεταγραφή του Λορένζο Μπράουν, ενός παίκτης που ήθελε όλη η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με ομάδες όπως η Ρεάλ ή ο Ολυμπιακός να μην καταφέρνουν να τον κάνουν δικό τους. Ο Παναθηναϊκός όμως με… υποδειγματικές κινήσεις τα βρήκε σε όλα με τον παίκτη, τα βρήκε σε όλα με την Μακάμπι, πλήρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό και έκανε δικό του έναν παίκτη που του αλλάζει επίπεδο. Ο Λορένζο Μπράουν έρχεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του στον Παναθηναϊκό για να αντικαταστήσει τον Λούκα Βιλντόζα (ο οποίος δεν έπιασε στην ομάδα του «τριφυλλιού») και να κάνει τα όνειρά του… πραγματικότητα.

Η κομβική ημερομηνία και η επόμενη μεταγραφή

Λίγες αράδες πιο πάνω είπαμε ότι τα πράγματα για το μεταγραφικό παζλ του «τριφυλλιού» είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

Οι «πράσινοι» έχοντας να περιμένουν και την τελική έκβαση στην υπόθεση του Κέντρικ Ναν, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουλίου, θα πάνε σε μία ακόμα μεταγραφή ψηλού. Ενός παίκτης που θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να πλαισιώσει τον Ματίας Λεσόρ, να τον συμπληρώσει και να τον κάνει ακόμα καλύτερο. Έναν παίκτη ο οποίος θα μπορέσει να συνδυαστεί στους… χρόνους με τον Γάλλο σέντερ (τον κορυφαίο της Ευρωλίγκας τα τελευταία δύο χρόνια), με τον Εργκίν Αταμάν να έχει ξεκάθαρους στόχους στο… μυαλό του.

Ο χρόνος είναι με το μέρος του

Το σημαντικότερο για τους «πράσινους» αυτή τη στιγμή είναι πως και ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Στην ομάδα του «τριφυλλιού» δεν υπάρχει καμία πίεση, δεν υπάρχει καμία βιασύνη, η ομάδα είναι έτοιμοι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και οι διοικούντες την «πράσινη» ΚΑΕ είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατόν και για την επόμενη κίνησή τους.

«Χτίζει» ομάδα, «χτίζει» και ΟΑΚΑ

Όμως, ο Παναθηναϊκός AKTOR δε «χτίζει» μόνο την ομάδα της νέας σεζόν, αλλά «χτίζει» και το νέο ΟΑΚΑ. Ένα γήπεδο «εφάμιλλο των γηπέδων του ΝΒΑ, ίσως και καλύτερο» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο sdna οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πάρει την απόφαση να τοποθετήσουν στο ΟΑΚΑ glass floor. Ένα νέο υπερσύγχρονο παρκέ, αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ που θα κάνει… πάταγο σε όλη την Ευρώπη, «εκτοξεύοντας» το νέο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μπει σε νέα εποχή και πλέον κάνει παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικές ειδήσεις