Εθνική Ελλάδας: Πρόβα τζενεράλε με Γιάννη Αντετοκούνμπο

Απέναντι στις Μπαχάμες η Εθνική ομάδα μπάσκετ δίνει το τελευταίο της τεστ πριν το Προολυμπιακό, έχοντας και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοιμοπόλεμο.
Εθνική Ελλάδας: Πρόβα τζενεράλε με Γιάννη Αντετοκούνμπο
INTIME SPORTS
2'

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (2-7/7). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για να το πετύχει αυτό δουλεύει καθημερινά. Απόψε θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο φιλικό πριν τις επίσημες αναμετρήσεις.

Η επίσημη αγαπημένη υποδέχεται στο ΣΕΦ τις Μπαχάμες, στο τελευταίο ματς του τουρνουά «Ακρόπολις». Αναμέτρηση η οποία λειτουργεί ως πρόβα τζενεράλε και θα είναι ταυτόχρονα η πρώτη αναμέτρηση της προετοιμασίας που μπορεί να υπολογίζεται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» προπονήθηκε κανονικά χθες και είναι στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να δει καλό πρόσωπο και διάθεση όπως έγινε με το Μαυροβούνιο πριν δύο μέρες (86-57), αλλά και την προσαρμογή της ομάδας στο παιχνίδι με τον Γιάννη το οποίο θα είναι διαφορετικό από τις πολλές σετ επιθέσεις και τα μακρινά σουτ που κυριάρχησαν στα προηγούμενα φιλικά.

Μετά το τέλος του τουρνουά θα γίνει γνωστό και ποιοι παίκτες θα «κοπούν» πριν το Προολυμπιακό. Το οποίο αρχίζει για την Εθνική μας την Τετάρτη 3/7 (21:00) απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ομάδα που μοιάζει με το στυλ που έχουν οι Μπαχάμες.

Η αποψινή αντίπαλος έχει τρεις NBAers στο ρόστερ. Ο Ντιάντρε Έιτον των Μπλέιζερς, ο Μπάντι Χιλντ των 76ers και ο Έρικ Γκόρντον των Σανς είναι η… αιχμή του δόρατος για τις Μπαχάμες που θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό της Βαλένθια, όντας στον ίδιο όμιλο με Φινλανδία και Πολωνία.

Το ρόστερ για τις Μπαχάμες που έχουν προπονητή τον Κρις Ντεμάρκο: Ντιάντρε Έιτον (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Ντόμινικ Μπριτζγουότερ (Αβινιόν), Φράνκο Μίλερ (Florida Gulf Coast University), Έι Τζέι Στορ (Kansas Jayhawks), Ραντσάντ Ντέιβις (Σαλάν), Τράβις Μάνινγκς (Ορτέζ), Μπάντι Χιλντ (Φιλαδέλφεια 76ers), Βι Τζέι Έτζκομπ (Baylor Bears), Ντόνι Φρίμαν (Syracuse Orange), Έρικ Γκόρντον (Φίνιξ Σανς), Λούροουλς Νερν (Bowling Green), Κέντουαν Σμιθ (Λούλεα), Ντέιτον Άλμπουρι (Queens University Royals), Σάμι Χάντερ (University of Akron), Τζαρόν Μπάροους (Αντρεζιέ), Ντέιβιντ Νέσμπιτ (Μπόκα Τζούνιορς).

Το τζάμπολ της πρόβας τζενεράλε της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στις Μπαχάμες, είναι προγραμματισμένο για τις 20:00 και η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ την ΕΡΤ2.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή