Παναθηναϊκός AKTOR: Σαρώνει τα βραβεία - Κορυφαίος αμυντικός ο Γκραντ!

Καλύτερος αμυντικός της σεζόν στην Basket League, αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό AKTOR, Τζέριαν Γκραντ. 
2'

Μία ακόμα διάκριση για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού AKTOR, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ, κορυφαίος αμυντικός στη Stoximan Basket League, για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αναδείχθηκε ο Τζέριαν Γκραντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο Τζέριαν Γκραντ, ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ, με την ουσιαστική παρουσία του ήταν βασικός συντελεστής των επιτυχιών του Παναθηναϊκού AKTOR την τελευταία σεζόν και ως επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε η ανάδειξη του σε Καλύτερο Αμυντικό για την Stoiximan Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24!

Ο Γκραντ «διαδέχεται» τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού που είχε αναδειχθεί τις δύο προηγούμενες σεζόνΚαλύτερος Αμυντικός.

Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards με δεύτερο σε όλες τον Γουόκαπ.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League ο Γκραντ συγκέντρωσε το 45,45% (10 ψήφοι) και ο διεθνής γκαρντ των «ερυθρόλευκων» το 22,72% (5).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο 32χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR ψηφίστηκε από το 55,81% (24 ψήφοι) και ο Γουόκαπ από το 27,9% (12).

Ο Γκραντ στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού πήρε το 43,43% (1.1018 ψήφοι) και ο Γουόκαπ το 15,96% (374 ψήφοι).

«Είναι πάντα τιμητικό να αναγνωρίζεσαι ως ο καλύτερος σε έναν τομέα, ιδιαίτερα όταν καταβάλεις τόσο σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» μετά την ανάδειξη του ως Καλύτερου Αμυντικού για την Stoiximan Basket League 2023-24.

Όσο για το αν αυτό είναι το πρώτο βραβείο καλύτερου αμυντικού στην καριέρα του, επισήμανε: «Όντως, είναι το πρώτο μου βραβείο ως καλύτερος αμυντικός κάποιας σημαντικής διοργάνωσης και εύχομαι να μην είναι το τελευταίο. Αγαπώ αυτά τα στοιχεία που φέρνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κάθε βράδυ και θα συνεχίσω να το κάνω με τον ίδιο ζήλο».

«Ξέρω πολύ καλά το πόσο προσπαθώ και το πόσο σκληρά δουλεύω και εμπιστεύομαι απόλυτα αυτή τη δουλειά και τις ικανότητές μου», σχολίασε ο Γκραντ σχετικά με το αν περίμενε πως θα έχει μια τόσο καλή παρουσία με τον Παναθηναϊκό AKTOR το περασμένο καλοκαίρι, και τόνισε ότι: «Οπότε για μένα δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη. Χαίρομαι πολύ που με τη δική μου παρουσία βοήθησα την ομάδα μου να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας».