Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα - Σλοβενία με το Γιάννης Vs Ντόντσιτς να προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον

Προολυμπιακό τουρνουά: Η Ελλάδα έχει ίσως το δυσκολότερο εμπόδιο στο δρόμο για το Παρίσι, παίζοντας απέναντι στη Σλοβενία του Ντόντσιτς για τον πρώτο ημιτελικό στο ΣΕΦ.
Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα - Σλοβενία με το Γιάννης Vs Ντόντσιτς να προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον
3'

Ίσως ο σπουδαιότερος αγώνας των Προολυμπιακών τουρνουά της FIBA. Στο ΣΕΦ η Εθνική Ελλάδας παίζει με την Σλοβενία, στον απογευματινό (17:30) πρώτο ημιτελικό. Σε μια «μάχη» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχει φυσικά μοναδικό στόχο να συνεχίσει στον τελικό για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο για την αναμέτρηση, το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στην «τιτανομαχίας» παγκόσμιας εμβέλειας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος σταρ του ΝΒΑ, είναι φυσικά η τεράστια απειλή για την Εθνική μας αφού πολλές φορές μοιάζει να… παλεύει μόνος του και τα καταφέρνει!

Η Εθνική μας βγήκε πρώτη στον 2ο Όμιλο, ενώ οι Σλοβένοι τερμάτισαν πίσω απ’ τους Κροάτες στον 1ο Όμιλο. Ο νικητής του ημιτελικού θα προκριθεί για τον αγώνα της Κυριακής που δίνει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίπαλος εκεί θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού, όπου η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει μέσους όρους απλά απίστευτους μέχρι τώρα, με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Έκανε triple-double κόντρα και στην Κροατία και στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έχει αγωνιστεί 72 λεπτά στα ματς του ΣΕΦ. Όλα αυτά λίγο καιρό μετά τους τελικούς του ΝΒΑ όπου πήγε με τους Μάβερικς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απ’ την άλλη, το… υπερόπλο της Ελλάδας, προέρχεται από τρίμηνη απουσία. Αγωνίστηκε κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία και σε 18 λεπτά είχε 32 πόντους με 11/11 σουτ. Απέναντι στην Αίγυπτο προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για να είναι πανέτοιμος απέναντι στους Σλοβένους.

Στο ματς απέναντι στην ομάδα του Ντόντσιτς θα είναι ο μόνος Αντετοκούνμπο στο παρκέ, καθώς πέραν του Θανάση που έκανε επέμβαση στον αχίλλειο, εκτός είναι και ο Κώστας που τραυματίστηκε απέναντι στην Αίγυπτο στην επιγονατίδα και δε θα παίξει ξανά στο Προολυμπιακό.

Μέχρι τώρα, Ελλάδα και Σλοβενία έχουν αναμετρηθεί 20 φορές. Η πρώτη τους «μάχη» ήταν το 1995 όταν και η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε 82-73. Η τελευταία αναμέτρηση ήταν το περασμένο καλοκαίρι με την Εθνική μας να επικρατεί 88-77. Αμφότερα τα ματς ήταν φιλικά. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι ήταν 2017 για το Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία να κερδίζει 78-72. Διοργάνωση που κατέκτησε η παρέα του Ντόντσιτς. Το συνολικό σκορ βρίσκει την Ελλάδα να έχει 12 νίκες και τους Σλοβένους 8.

Το πρόγραμμα των νοκ άουτ του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ:

Σάββατο 6 Ιουλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1. ΕΛΛΑΔΑ – Σλοβενία 17:30

2. Κροατία – Δομινικανή Δημοκρατία 21:00

Κυριακή 7 Ιουλίου

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικήτρια 1 – Νικήτρια 2 21:00

nyx5rcsethzbjfo5wkio.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή