Ελλάδα – Σλοβενία: LIVE ο μεγάλος ημιτελικός της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά 2024

Ελλάδα - Σλοβενία: Παρακολουθήστε και σχολιάστε τον μεγάλο ημιτελικό της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά 2024 που διεξάγεται στο ΣΕΦ.
INTIME SPORTS
2'

Ίσως ο σπουδαιότερος αγώνας των Προολυμπιακών τουρνουά της FIBA.

H Εθνική Ελλάδας παίζει με την Σλοβενία, στον απογευματινό (17:30) πρώτο ημιτελικό. Σε μια «μάχη» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχει φυσικά μοναδικό στόχο να συνεχίσει στον τελικό για να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο για την αναμέτρηση, το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στην «τιτανομαχίας» παγκόσμιας εμβέλειας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος σταρ του ΝΒΑ, είναι φυσικά η τεράστια απειλή για την Εθνική μας αφού πολλές φορές μοιάζει να… παλεύει μόνος του και τα καταφέρνει!

Η Ελλάδα βγήκε πρώτη στον 2ο Όμιλο, ενώ οι Σλοβένοι τερμάτισαν πίσω απ’ τους Κροάτες στον 1ο Όμιλο. Ο νικητής του ημιτελικού θα προκριθεί για τον αγώνα της Κυριακής που δίνει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίπαλος εκεί θα είναι ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού, όπου η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Δομινικανή Δημοκρατία.

Μέχρι τώρα, Ελλάδα και Σλοβενία έχουν αναμετρηθεί 19 φορές σε επίπεδο ανδρών. Η πρώτη τους «μάχη» ήταν το 1995 όταν και η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε 82-73. Η τελευταία αναμέτρηση ήταν το περασμένο καλοκαίρι με την Εθνική μας να επικρατεί 88-77. Αμφότερα τα ματς ήταν φιλικά. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι ήταν 2017 για το Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία να κερδίζει 78-72. Διοργάνωση που κατέκτησε η παρέα του Ντόντσιτς. Το συνολικό σκορ βρίσκει την Ελλάδα να έχει 14 νίκες και τους Σλοβένους 5.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη και σχολιάστε το Ελλάδα - Σλοβενία

Σχετικές ειδήσεις