Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: «Στην Ελλάδα ψάχνουμε πάντα το αρνητικό» - Όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης

Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: Ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Ντίνος Μήτογλου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό.
EUROKINISSI
4'

Η Ελλάδα επικράτησε της Σλοβενίας και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στο ΣΕΦ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει μια νίκη από την επιστροφή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από 16 χρόνια.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «Είμαστε μια ομάδα που δεν φοβάται να χάσει. Μπαίνει για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με περηφάνια».

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Είχαμε ένα πλάνο και είναι σημαντικό ότι οι παίκτες το αποδέχτηκαν και το εφάρμοσαν. Ήταν φανταστικοί, ειδικά στην άμυνα απόψε. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κάποιους παίκτες, δεν είναι δίκαιο γιατί όλοι έπαιζαν καταπληκτικά. Για μένα δεν μετρούν τα στατιστικά, αλλά οι νίκες. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε και νιώθω ευλογημένος που αυτά τα παιδιά παίζουν για να κερδίσουν. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στο πλάνο αλλά και να έχεις παίκτες που να μπορούν να το εφαρμόσουν. Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, έχουν πολύ υψηλό IQ και είναι νικητές. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και εξαιρετικό κλίμα, μέσα σε ένα τόσο σύντομο διάστημα χτίζουμε μια κουλτούρα όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το μέλλον. Θα περιμένουμε τον αντίπαλό μας και θα δούμε ποιος θα είναι.

Είμαστε νικητές και παίρνουμε κάθε σουτ που έχουμε ελεύθερο. Τα περισσότερα σουτ μας, το 80-90%, είναι καλά. Θυμάμαι και στη δική μου εποχή δεν είχαμε μεγάλους σουτέρ, αλλά βάζαμε μεγάλα σουτ. Στην Ελλάδα ψάχνουμε πάντα το αρνητικό. Το θέμα είναι να παίρνεις καλά σουτ, αν μπει ή όχι δεν έχει σημασία και είναι θέμα μέρας. Δεν θα κρίνουν αυτά ένα παιχνίδι.

Το κοινό του 2008 με το τώρα είναι η χημεία και οι ρόλοι. Είμαστε πραγματική ομάδα, είμαστε μια ομάδα που δεν φοβάται να χάσει. Μπαίνει για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με περηφάνια. Είναι σημαντικό να χτίσουμε αυτή την κουλτούρα για το τώρα και το μετά. Είναι σημαντικό πως τα παιδιά ξέρουν γιατί έχουν έρθει, όπως κάναμε και εμείς παλιά που σπάγαμε τα πόδια μας. Περνάμε καλά, είμαστε μια παρέα και αυτό που βλέπουμε έξω από το γήπεδο αντιπροσωπεύει και αυτό που βλέπουμε μέσα σε αυτό.

Προσαρμόσαμε την άμυνά μας με κάποια διαφορετικά στοιχεία. Όλα τα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά. Ο κάθε προπονητής εξαρτάται από τους παίκτες. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που έχω τέτοιους χαρακτήρες και εξαιρετικούς παίκτες που με μια προπόνηση εκτελούν το πλάνο τόσο καλά και το κάνουν με χαρά. Ευχαριστώ τον Λούκα και τον κόουτς Σέκουλιτς για τα καλά λόγια, αλλά τα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά».

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Άλλοι προπονητές δεν πίστευαν ότι μπορούν να παίξουν καλά ο Καλάθης και ο Γουόκαπ. Όμως έχουμε μεγάλο μέγεθος και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά σχήματα».

«Δεν μου αρέσουν οι λέξεις ατυχία, κατάρα, τύχη… Σε κάποια νοκ άουτ δεν είχαμε παίξει τόσο καλά και χάσαμε. Όταν τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα είναι όλα τέλεια, όταν χάνουμε φταίνε όλοι. Πρέπει να αγαπάμε την Εθνική ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα παιδιά να έρχονται χαρούμενα, να αισθάνονται τιμή που παίζουν για την Εθνική ομάδα και όλοι να έχουμε έναν στόχο: να αντιπροσωπεύουμε όπως πρέπει την πατρίδα μας. Είμαστε στο σωστό δρόμο».

Μήτογλου: «Απέχουμε 40 λεπτά από τον στόχο μας»

Ο Ντίνος Μήτογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Η προετοιμασία και η πνευματική μας ετοιμότητα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και διατηρήσαμε το πλάνο μας. Απέχουμε τώρα 40 λεπτά από τον στόχο μας, τίποτα περισσότερο. Ο Γιάννης κι ο Ντόντσιτς είναι Top 5 παίκτες στον κόσμο, αλλά όλοι είμαστε εδώ για έναν σκοπό. Το σπορ είναι ομαδικό, αναγνωρίζουμε φυσικά την αξία τέτοιων παικτών και ξέρουμε πως περισσότερος κόσμος έρχεται να τους δει, αλλά το σημαντικό είναι πως όλοι μας καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο Γιάννης. Ο Λούκα είναι καταπληκτικός παίκτης, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον τελικό».

Σχετικές ειδήσεις