Προολυμπιακό Τουρνουά: Το εισιτήριο για το Παρίσι έχει ένα τελευταίο εμπόδιο, την Κροατία

Προολυμπιακό Τουρνουά: Η Εθνική Ελλάδος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απόψε κόντρα στην Κροατία, σε ένα ματς που δίνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
2'

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι δύο καλύτερες ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ, σύμφωνα με την εικόνα τους στο παρκέ, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα κόντρα στην Κροατία σε ένα ματς χωρίς αύριο και με δέλεαρ το εισιτήριο για το Παρίσι.

Αν αποδοθεί κι εδώ δικαιοσύνη σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων στο τουρνουά, τότε η Εθνική μας είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Όμως είναι ένας αγώνας, 40 λεπτά, στα οποία τα πάντα μπορεί να γίνουν. Ειδικά όταν απέναντι στην «επίσημη αγαπημένη» είναι μια μπασκετική σχολή όπως αυτή των Βαλκάνιων.

Στις 21:00 το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα που χωρίζει την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη από το όνειρο της επιστροφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα όνειρο που έχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να αγωνιστεί στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο και οι Έλληνες φίλαθλοι θα ανεβάσουν κι άλλο τη θερμοκρασία στο κλειστό, ενισχύοντας τη γαλανόλευκη για την τελική επιτυχία.

Κόντρα στη Σλοβενία, η Εθνική ομάδα έδειξε πως δεν έχει τίποτα και κανέναν να φοβηθεί, βασιζόμενη στο εξαιρετικό της μπάσκετ, στις πολλές λύσεις που διαθέτει και φυσικά στην καταπληκτική της άμυνα. Από τον τελικό βέβαια, θα απουσιάσει και πάλι ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Απ’ την άλλη οι Κροάτες διαθέτουν μια τριάδα παικτών που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ζούμπατς, Σάριτς και Χεζόνια… οδηγούν την Εθνική τους εκ του ασφαλούς, με εξαιρετικές εμφανίσεις. Ειδικά ο σέντερ και ο φόργουορντ που προέρχονται απ’ το ΝΒΑ, είναι σημαντικοί κίνδυνοι με την ευχέρειά τους στο σκοράρισμα και το ριμπάουντ.

Ο Τζαλιν Σμιθ της Παρτιζάν, ο νατουραλιζέ γκαρντ των Κροατών, δίνει βοήθειες στους άλλους τρεις και κάπου εκεί τελειώνουν οι αξιόπιστες λύσεις των αντιπάλων μας. Γι’ αυτό και η Εθνική Ελλάδος που παίζει και στην έδρα της, είναι το λογικό φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ελλάδα και Κροατία ήταν οι νικητές των δύο ομίλων του Προολυμπιακού, ενώ στους ημιτελικούς επικράτησαν κόντρα σε Σλοβενία και Δομινικανή Δημοκρατία αντίστοιχα. Η Εθνική μας είναι αήττητη, ενώ οι Βαλκάνιοι είχαν ηττηθεί απ’ την Νέα Ζηλανδία.

Τα στατιστικά και όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, δε μετρούν φυσικά. Ένα ματς κρίνει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική ψυχή και το ταλέντο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά απέναντι στους υπολογίσιμους Κροάτες. Τζάμπολ στις 21:00 στο ΣΕΦ, με τηλεοπτική μετάδοση απ’ την ΕΤ1.