Ο Τόνι Πάρκερ έγραψε ιστορία: Ο πρώτος Γάλλος αθλητής που αποσύρθηκε η φανέλα του με το εθνόσημο

Ιστορική στιγμή για τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γάλλος αθλητής, του οποίου αποσύρθηκε η φανέλα με το εθνόσημο.
PRINT SCREEN
1'

Ο Πάρκερ πέρασε στο πάνθεον των «μπλε» σε εκδήλωση που έγινε, μετά το φιλικό της Γαλλίας με τη Σερβία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο «TP» στάθηκε μαζί με τα μέλη της οικογένειας του στο κέντρο της LDLC Arena κι είδε τη φανέλα με το Νο9 να ανεβαίνει στην οροφή του γηπέδου, με την ατμόσφαιρα να είναι φαντασμαγορική.

Στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τόνισε ότι: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Γαλλίας σε όλα αθλήματα. Οπότε, σαφώς, όταν έμαθα τα νέα το προηγούμενο καλοκαίρι, έμεινα έκπληκτος. Είναι κάτι τρελό και ακόμα περισσότερο που γίνεται στη Λιόν».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σερβία επικράτησε 79-67 της Γαλλίας, έχοντας πρωταγωνιστή τον Νίκολα Γιόκιτς (20π., 12ριμπ.). Για τους γηπεδούχους, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ματίας Λεσόρ πρόσθεσε 8 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Σχετικές ειδήσεις