Εθνική Ελλάδας: «Υπάρχει μεγάλη δίψα για κάτι μεγάλο» - Οι δηλώσεις του Καλαϊτζάκη

Εθνική Ελλάδας: Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη δίψα» στη «γαλανόλευκη» για να πετύχει «κάτι μεγάλο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
INTIME SPORTS
3'

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε την Τρίτη (17/7) το τελευταίο, εν Ελλάδι, φιλικό της.

Η Εθνική νίκησε 67-65 το Πουέρτο Ρίκο στο κλειστό της Πυλαίας, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ κι αναφέρθηκε στη σημασία της αποτελεσματικής άμυνας για την ελληνική ομάδα, εξήρε την συμπαράσταση των φιλάθλων σε όλα τα παιχνίδια της «επίσημης αγαπημένης» και κατέστησε σαφές πως κανείς δεν… χόρτασε με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά υπάρχει δίψα για διάκριση στη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε: «Ο κόουτς Σπανούλης μάς έχει πει από την πρώτη μέρα ότι αυτό πρέπει να είναι το DNA μας: να παίζουμε σκυλίσια άμυνα και να βρίσκουμε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για μας, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη προπόνηση. Ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός, όπως είδαμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά που κατέκτησε κερδίζοντας καλές ομάδες. Έχουμε τώρα λογικά ένα ακόμη φιλικό και προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για το παιχνίδι με τον Καναδά».

Όσο για τη… γνώριμη αποστολή να μαρκάρει βραχύσωμους και γρήγορους αντιπάλους, είπε: «Μου αρέσει να αντιμετωπίζω πιο κοντούς παίκτες, το έχω κάνει και μέσα στη χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Απολαμβάνω να παίζω άμυνα και να βοηθώ την ομάδα μου. Θεωρώ ότι το έκανα και κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο και βοήθησα να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Οι αρκετές απουσίες που υπήρχαν χθες δεν αλλοιώνουν τη νοοτροπία της Εθνικής ομάδας. «Κάποια παιδιά αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα τις τελευταίες μέρες, αλλά είμαστε Εθνική ομάδα, παίζουμε με όποιους έχουμε, τιμάμε τη φανέλα μας και δουλεύουμε πολύ. Μετά το Προολυμπιακό Τουρνουά πήραμε ένα τριήμερο ρεπό, για να ξεκουραστούμε σωματικά αλλά και πνευματικά. Η χημεία μας είναι πολύ καλή, περνάμε πολύ καλά εντός κι εκτός γηπέδου και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο», είπε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Το PAOK Sports Arena ξεχείλιζε από κόσμο και παλμό το βράδυ της Τρίτης κι ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ νιώθει την αγάπη και τη στήριξη όλων των Ελλήνων. «Ο κόσμος από τα φιλικά ακόμη έχει γεμίσει το γήπεδο. Υπάρχει μεγάλη δίψα για κάτι μεγάλο μετά από πολλά χρόνια. Θέλουμε να τους κάνουμε περήφανους, να φέρουμε παιδιά στα γήπεδα και να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Είναι κάτι που λείπει σε εθνικό επίπεδο, αλλά ξέρουμε τι ομάδα είμαστε και τι παίκτες είμαστε. Πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή