Προμηθέας: Ήθελε παίκτη που αποκλείστηκε δια βίου για παράνομο στοιχηματισμό - «Στοπ» από δικαστήριο

Ο Τζοντέι Πόρτερ, που έχει τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το NBA και κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση, δεν θα συνεχίσει στον Προμηθέα Πάτρας λόγω δικαστικής απόφασης.

Προμηθέας: Ήθελε παίκτη που αποκλείστηκε δια βίου για παράνομο στοιχηματισμό - «Στοπ» από δικαστήριο
3'

Να φέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Τζοντέι Πόρτερ επιχείρησε ο Προμηθέας Πάτρας, όπως αναφέρουν έγκυρα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος είχε ομολογήσει την εμπλοκή του σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και έχει τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το NBA.

Και όμως, ο Προμηθέας ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό του, σύμφωνα με το Athletic, αλλά η υπόθεση δεν θα προχωρήσει. Κι αυτό γιατί το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Πόρτερ για να λάβει ειδική άδεια και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αιτήθηκε εγγράφως μέσω του δικηγόρου του στον δικαστή Χολ να του επιτρέψει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδας της Πάτρας, τροποποιώντας τους όρους με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος και να πάρει πίσω το διαβατήριό του.

Το αίτημα, ωστόσο, απορρίθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τρίτη (16/7).

Στις 10 Ιουλίου, ο Τζοντέι Πόρτερ είχε ομολογήσει την ενοχή του σε υπόθεση που σχετίζεται με σκάνδαλο στοιχηματισμού, που οδήγησε στον ισόβιο αποκλεισμό του από το NBA.

Ο Αμερικανός αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές, πληρώνοντας 250.000 δολάρια ως εγγύηση μετά από την ομολογία της ενοχής του, ενώ κατασχέθηκε και το διαβατήριό του. Κινδυνεύει σοβαρά, ωστόσο, με φυλάκιση 41-51 μηνών, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας ήθελε να τον φέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο παίκτης προχώρησε σε αίτημα για να του επιτραπεί να ταξιδέψει στην Πάτρα και να παίξει μπάσκετ, με περιοριστικούς όρους.

«Η αιτούμενη τροποποίηση θα ήταν μια ευκαιρία για τον κ. Πόρτερ να έχει ένα εισόδημα, βάσει των ικανοτήτων του. Θα ήταν μια ευκαιρία για να ορθοποδήσει», αναφερόταν ενδεικτικά στο αίτημα των δικηγόρων του Πόρτερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πόρτες του NBA έχουν κλείσει οριστικά για τον 24χρονο, καθώς η Λίγκα αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο τον ισόβιο αποκλεισμό του:

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι πριν από τον αγώνα των Ράπτορς στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι στοιχιματίζει στο NBA. Ένα άλλο άτομο με το οποίο ο Πόρτερ συνδέθηκε και ήξερε ότι ήταν επίσης παίκτης στοιχήματος, έβαλε στη συνέχεια ένα στοίχημα ύψους 80.000 δολαρίων για να κερδίσει 1.1 εκατομμύρια δολάρια, στοιχηματίζοντας ότι ο Πόρτερ θα είχε χαμηλότερη απόδοση στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ταξίδευε με τη θυγατρική ομάδα των Ράπτορς για αγώνες στην G-League, ο Πόρτερ στοιχημάτισε σε τουλάχιστον 13 παιχνίδια του NBA χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό λογαριασμό στοιχηματισμού ενός συνεργάτη του».

Ο Πόρτερ σε δύο σεζόν παρουσίας του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη μέτρησε 3.7 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή