Eurobasket U20: Για μια θέση στον τελικό η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία

Eurobasket U20: Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει την ισχυρή Γαλλία στην Γκντίνια, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Eurobasket U20: Για μια θέση στον τελικό η Ελλάδα κόντρα στη Γαλλία
2'

Μεγάλη πρόκληση για την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο μπάσκετ. Η Ελλάδα που συμμετέχει στο Eurobasket U20 που διεξάγεται στην Γκντίνια της Πολωνίας, αντιμετωπίζει απόψε τη Γαλλία με έπαθλο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και φυσικά την εξασφάλιση του μεταλλίου.

Η Εθνική μας έχει «λυγίσει» στα νοκ άουτ το Ισραήλ και τη Λιθουανία, έχοντας μπροστά της τη μεγαλύτερη πρόκληση. Αυτή της Γαλλίας, η οποία μοιάζει το φαβορί στην αναμέτρηση. Οι «τρικολόρ» βρέθηκαν στο δρόμο της «γαλανόλευκης» και στη φάση των ομίλων, όπου και επικράτησαν της Ελλάδας με 68-62.

Τότε τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο Νοά Πεντά με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Φυσικά το αποψινό ματς είναι τελείως διαφορετικό, γιατί κρίνεται το εισιτήριο του τελικού. Με την Εθνική μας να είναι γεμάτη από πάθος και διάθεση, προκειμένου να φτάσει στον αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος και οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι για το σπουδαίο ματς, έχοντας ως βασικό πρόβλημα για να λύσουν την αθλητικότητα των Γάλλων. Ο Ομοσπονδιακός κόουτς δήλωσε για το συγκεκριμένο ματς:

«Είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Είναι κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει από την αρχή. Ακόμη και να μην παίξει κάποιος χαίρεται το ίδιο. Υστερούμε σε αθλητικότητα και μεγέθη, αλλά η ομαδικότητα, η μαχητικότητα και η τακτική μας βοηθούν να πετύχουμε στόχους. Θα πρέπει να… μαζέψουμε το μυαλό μας, να συγκεντρωθούμε ξανά και να τα δώσουμε όλα στον ημιτελικό».

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο, οι Γάλλοι μετρούν 5 νίκες έναντι 2 της Ελλάδας. Την περασμένη χρονιά είχαν αναμετρηθεί ξανά στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όταν και οι «τρικολόρ» είχαν νικήσει με άνεση 98-51.

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε επικρατήσει των Γάλλων σε επίπεδο U20, ήταν το 2009 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (90-85). Οι αντίπαλοί μας είναι ανώτεροι σε κάθε στατιστική κατηγορία, γι’ αυτό και θεωρούνται το φαβορί της αναμέτρησης. Όμως η Εθνική μας έχει δείξει πως διαθέτει αποφασιστικότητα και συνέπεια στο παιχνίδι της, οπότε κανείς δεν μπορεί να την «ξεγράψει».

Ο σπουδαίος αγώνας θα αρχίσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ την ΕΡΤ1. Νωρίτερα (19:00) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, με το Βέλγιο να αντιμετωπίζει τη Σλοβενία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή