Εθνική Ελλάδας: Έφτασε στο Λιλ η αποστολή της Γαλανόλευκης - Το πρόγραμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ ξεκινά την προετοιμασία της επί γαλλικού εδάφους για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
1'

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε κόντρα στη Σερβία τα φιλικά προετοιμασίας και από το μεσημέρι της Τρίτης 23/7 βρίσκεται στο Λιλ όπου ταξίδεψε με πτήση τσάρτερ από το Βελιγράδι.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στη «Μπεογκράτσκα Αρένα» ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε για τους 12 παίκτες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και αφού είχε προηγηθεί στην Αθήνα η τελική εξέταση του Κώστα Αντετοκούνμπο από τους γιατρούς, που έδειξε ότι δε μπορούσε να προλάβει τη διοργάνωση και έτσι έμεινε οριστικά εκτός.

Ο Νίκος Χουγκάζ συμπεριλήφθηκε στην ομάδα, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι 12 που θα ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην καριέρα τους είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ.

Τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας θα κάνουν προπονήσεις το επόμενο διήμερο και την Παρασκευή (27/7), μια μέρα πριν από την πρεμιέρα κόντρα στον Καναδά, θα βρεθούν στο Παρίσι για να λάβουν μέρος στην Τελετή Έναρξης που θα λάβει χώρα στον ποταμό Σηκουάνα.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελλάδα - Καναδάς (22:00)

Τρίτη 30 Ιουλίου

Ισπανία - Ελλάδα (12:00)

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Αυστραλία - Ελλάδα (14:30)

Οι όμιλοι των Ολυμπιακών Αγώνων

Group A

Αυστραλία
Ελλάδα
Καναδάς
Ισπανία

Group B

Γαλλία
Γερμανία
Ιαπωνία
Βραζιλία

Group C

Σερβία
Νότιο Σουδάν
Πουέρτο Ρίκο
ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις