Με το συνδυασμό «Πρώτα το Μπάσκετ» ο Περικλής Δορκοφίκης – Στήριξη από τον δήμαρχο Γλυφάδας

Και ο Περικλής Δορκοφίκης στο πλευρά της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ» όπως ανακοινώθηκε επίσημα – Ο συνδυασμός ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για τη στήριξή του.

Με το συνδυασμό «Πρώτα το Μπάσκετ» ο Περικλής Δορκοφίκης – Στήριξη από τον δήμαρχο Γλυφάδας
3'

Στο πλευρό του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» τάχθηκε και ο Περικλής Δορκοφίκης. Πέρα απ’ τον γνωστό μπασκετάνθρωπο και αντιδήμαρχο, η παράταξη ευχαρίστησε και τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος επίσης στηρίζει την συγκεκριμένη πλευρά με σκοπό την κάθαρση στο χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο συνδυασμός “Πρώτα το Μπάσκετ” ανακοινώνει με μεγάλη περηφάνια τη συμπόρευση του Παναγιώτη Φασούλα και του Γιάννη Μπουρούση με τον Περικλή Δορκοφίκη, στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη.

Όχι μια εκλογική νίκη, αλλά νίκη τού μπάσκετ!

Ο Περικλής Δορκοφίκης υπηρέτησε ως αθλητής το μπάσκετ από το 1998 μέχρι το 2017, περνώντας από Ολυμπιακό, Περιστέρι, Ιωνικό, Αβελίνο, Ρετζιάνα, Ολυμπιάδα Πατρών, ΑΕΚ, Ρέθυμνο, Ηλυσιακό, Πανελευσινιακό, Παπάγου και Αμύντα.

Διεθνής με τις μικρές Εθνική, κατέκτησε το 1998 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων (στη Βάρνα τής Βουλγαρίας). Ρέκορντμαν στη συγκεκριμένη Εθνική με 67 συμμετοχής, φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, ολοκληρώνοντας τον κύκλο. Επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας στο 2000, όντας ηγετικό στέλεχος αυτής της ομάδας.

Από τον Μάιο του 2014 βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου. Από την πρώτη στιγμή οι συνδημότες του τον εμπιστεύτηκαν, ο δήμαρχος του ανέθεσε τους τομείς αθλητισμού και έργων κι ο Περικλής ανταποκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, μετατρέποντας τη Γλυφάδα σε πόλη-πρότυπο.

Στον αθλητισμό δημιούργησε πρότυπες εγκαταστάσεις, μετέτρεψε το κλειστό γυμναστήριο σε στολίδι, αναλαμβάνοντας σπουδαίες διοργανώσεις και δίνοντας ώθηση στον αθλητισμό της περιοχής, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Παπανικολάου. Για όλα τα παραπάνω επιβραβεύτηκε από τους δημότες της Γλυφάδας, οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους σε τρεις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις, κατατάσσοντάς τον στις κορυφαίες θέσεις προτίμησης, όχι μόνο στην πόλη του, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Δεν έλειψα από καμία μάχη”

“Η πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα, η συμπόρευση με τον Γιάννη Μπουρούση, η στήριξη σπουδαίων βετεράνων αθλητών, η παρουσία σημαντικών ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν σημαντικά στοιχεία, που με έκαναν να μπω στη μάχη για την αλλαγή κατεύθυνσης του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό, όμως, που ήταν το καθοριστικό ήταν η επαφή με τους ανθρώπους του αθλητισμού, οι οποίοι με… υποχρέωσαν να βγω μπροστά για να φέρουμε ξανά το άθλημα στην κορυφή. Δεν έλειψα από καμία μάχη, δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτή”, δήλωσε ο Περικλής Δορκοφίκης.

“Ο Περικλής πάνω από εξαιρετικός παίκτης, σπουδαίος στα καθήκοντά του ως Αντιδήμαρχος, είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Τον ευχαριστώ που θέτει εαυτόν στη διάθεση του συνδυασμού και είμαι βέβαιος ότι πέρα από την τεράστια αποδοχή που έχει, θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινή μας προσπάθεια” τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

“Δεν έχω να πω κάτι για τον Δορκοφίκη, που δεν το γνωρίζετε ήδη. Άνθρωπος με άποψη, οργανωτικός όσο λίγοι, μεθοδικός κι έξυπνος, δίνει λύσεις. Ο Περικλής είναι από τους λίγους πρώην αθλητές που γνωρίζουν εξαιρετικά το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης, έχοντας μια άκρως επιτυχημένη πορεία στον Δήμο Γλυφάδας, ως αντιδήμαρχος. Είναι ένας συμπαίκτης, που θα μας κάνει όλους καλύτερους” υποστήριξε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο συνδυασμός “Πρώτα το Μπάσκετ” ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή