Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνικά… χτυποκάρδια για το Σερβία-Νότιο Σουδάν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι περιμένει η Εθνική ομάδα μπάσκετ για να προκριθεί στα προημιτελικά, όπου αν βρεθεί με το καλό θα κοντραριστεί με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία.
INTIME SPORTS
2'

Ο Α’ όμιλος του μπασκετικού τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώθηκε χθες. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ τιμώρησε την αλαζονεία και την ασέβεια των Αυστραλών, επικρατώντας με 6 πόντους διαφορά. Έτσι, η Ελλάδα τερμάτισε στο γκρουπ και αυτόματα μπήκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία να περιμένει αν θα είναι στις 2 καλύτερες τρίτες που θα συνεχίσουν στην οκτάδα.

Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική μας, εξαρτώνται αποκλειστικά από το παιχνίδι της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν, το οποίο διεξάγεται απόψε (22:00). Οπότε γύρω στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αφήσει τη Λιλ για να ταξιδέψει στο Παρίσι (εκεί θα διεξαχθεί η τελική φάση), ή αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στον Β’ όμιλο λοιπόν, αυτό που πρέπει να γίνει για να πανηγυρίσει πρόκριση η γαλανόλευκη, είναι να επικρατήσει η Σερβία με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση το Νότιο Σουδάν υποχωρεί στο συντελεστή πόντων -9 και έτσι η Ελλάδα περνάει!

Το πολύ δύσκολο σενάριο πρόκρισης σε περίπτωση νίκης των Νοτιοσουδανών, είναι αυτό που τους θέλει να επικρατούν με 24+ πόντους της Σερβίας. Για να στείλουν τους Βαλκάνιους στο -9. Σενάριο που μοιάζει απίθανο πάντως, οπότε η Εθνική αυτό που περιμένει είναι νίκη των Σέρβων με τουλάχιστον 3 πόντους.

Να τονιστεί πως οι Σέρβοι μόνο αδιάφοροι δεν είναι στο ματς. Η παρέα του Γιόκιτς θέλει να νικήσει για να τερματίσει στη 2η θέση και να μην διασταυρωθεί με τον Καναδά στους «8». Οπότε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, δεν τη βρίσκει να ποντάρει σε αδιάφορο αντίπαλο. Κάθε άλλο.

Ο αγώνας της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν θα αρχίσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ την ΕΤ3.

Κόντρα στη Γερμανία αν περάσουμε

Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και η Εθνική ομάδα προκριθεί για τα νοκ άουτ, τότε θα αντιμετωπίσει στους «8» την Γερμανία. Η νίκη των Παγκόσμιων Πρωταθλητών επί της Γαλλίας με… περίπατο, τους έφερε στην κορυφή του ομίλου τους. Οπότε αυτόματα δεν μπορούν να παίξουν με τη Βραζιλία, η οποία θα είναι η δεύτερη καλύτερη 3η που θα συνεχίσει, καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο.

Κατά συνέπεια, έχει «κλειδώσει» το ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας αν προκριθούμε (Γερμανία), μένει να γίνει αυτό που πρέπει στο Σερβία-Νότιο Σουδάν, δηλαδή νίκη των Βαλκάνιων με τουλάχιστον 3 πόντους.