Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πόλεμος» Κολέ-Φουρνιέ στην Εθνική Γαλλίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δηλώσεις με αιχμές για τον προπονητή του από τον Φουρνιέ, απάντησε εκνευρισμένος ο Κολέ και η Εθνική Γαλλίας δείχνει να είναι… άρρωστη.
epa11510008 Evan Fournier of France (3-R) in action against Josh Hawkinson of Japan (2-R) during the Men's Group B match between Japan and France in the Paris 2024 Olympic Games, at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve-d'Ascq, France, 30 July 2024. EPA/ALEX PLAVEVSKI
2'

Οι διοργανωτές Γάλλοι θέλουν να διακριθούν στο μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι τώρα η εικόνα τους δεν είναι καλή και ειδικά απέναντι στη Γερμανία έδειχναν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο από τους κορυφαίους. Γεγονός που έχει φέρει εκνευρισμό, αλλά και φανερώνει κακές σχέσεις εντός της ομάδας.

Ο Εβάν Φουρνιέ, ένα απ’ τα αστέρια των «τρικολόρ», έκανε δηλώσεις οι οποίες ήταν ευθέως κατά του κοουτσαρίσματος του προπονητή του. Ειδικά για τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα της Γαλλίας, ο Φουρνιέ είπε:

«Κατά καιρούς, νομίζω ότι το κάνουμε λάθος στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να παίζουμε. Και πληρώνουμε το τίμημα για αυτό. Πλέον, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δεν είναι το παιχνίδι της δεκαετίας του 1990 ή του 2000, όπου μπορούσες να παίζεις άμυνα στο μισό γήπεδο. Η επίθεση είναι απαραίτητη».

Σχεδόν άμεσα ο Βενσάν Κολέ απάντησε. Δείχνοντας μάλιστα και εκνευρισμένος, μιλώντας για μια απαράδεκτη δήλωση του παίκτη του:
«Πρώτα από όλα, ο Εβάν Φουρνιέ δεν είναι όλη η ομάδα. Είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Είναι μια λυπηρή και απαράδεκτη δήλωση για την οποία φέρει ευθύνη. Θα μπορέσει να το εξηγήσει. Δεν έχω άλλο σχόλιο να κάνω πέρα από αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος κόουτς.

Η… σκυτάλη πέρασε ξανά στον Φουρνιέ για να πει:

«Αυτό που είπα είναι γεγονός. Δεν είμαι κάποιος που αντιδρά εν θερμώ για να κάνει δηλώσεις στον Τύπο για να πει οτιδήποτε. Αυτό που είπα ισχύει για όλη την ομάδα. Όταν χάνουμε μπάλες, όταν κάνουμε σουτ από τα 15 μέτρα, όταν δεν έχουμε ισορροπία στο παρκέ, τροφοδοτεί τις άλλες ομάδες στο transition και στην αντεπίθεση.

Είναι αναμφισβήτητο ότι βάζουμε τους εαυτούς μας σε ένα κακό τρόπο σκέψης. Πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς παίζουμε επιθετικά τώρα και να ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο. Με στεναχωρεί λίγο που ο Κολέ το είπε αυτό, γιατί δεν ήταν καθόλου αυτός ο στόχος. Θέλω μόνο να προχωρήσουμε μπροστά».