Παναθηναϊκός AKTOR: Ένα upgrade με έναν ξεκάθαρο στόχο

Παναθηναϊκός AKTOR: Μετά τις ανανεώσεις και τη μεταγραφή του Λορένζο Μπράουν η επιθυμία των πρωταθλητών Ευρώπης να φέρουν στο ΟΑΚΑ τον Ομέρ Γιούρτσεβεν δείχνει τη διάθεσή τους να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν τα σκήπτρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
4'

Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Με τρόπο μαγικό κι ονειρεμένο.

Οι «πράσινοι» μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι (αυτό του 2023), κατάφεραν να «χτίσουν» από το μηδέν μια ομάδα η οποία δεν σχεδιάστηκε απλά για να στείλει μήνυμα επιστροφής, αλλά για να επιστρέψει στην κορυφή. Και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε.

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Εργκίν Αταμάν να έχουν μελετημένη την κάθε κίνησή τους οι «πράσινοι» από την 17η θέση της Euroleague, κατάφεραν βήμα-βήμα να φτάσουν μέχρι τον θρόνο τους για 7η φορά στην ιστορία τους. Και παράλληλα να επιστρέψουν και στην κορυφή της Ελλάδας, επικρατώντας του Ολυμπιακού στην σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League.

Και τώρα τι; Μα ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο Παναθηναϊκός θέλει να «χτίσει» μια ομάδα ακόμα καλύτερη από την περσινή, έτσι ώστε να διατηρήσει τα σκήπτρα του σε Ελλάδα και Ευρώπη και να κατακτήσει και τους τίτλους που δεν κατάφερε πέρσι.

Και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ρόστερ όλα είναι ξεκάθαρα…

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδειξε στην πράξη την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Εργκίν Αταμάν δίνοντας του ότι χρειάζεται για να «χτίσει» το ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτή τη φορά οι μεταγραφές μπορεί να μην ήταν όσες το περσινό καλοκαίρι, αλλά το έργο της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου ήταν ακόμα πιο δύσκολο, μιας και θα έπρεπε να γίνουν «χειρουργικές» κινήσεις.

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον κορμό του (Γκριγκόνις, Γκραντ και Ναν ανανέωσαν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν), οι «πράσινοι» το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να προχωρήσουν σε δύο κινήσεις που θα αποτελούσαν ξεκάθαρο upgrade σε περιφέρεια και front line.

Η πρώτη κίνηση έγινε με το «καλημέρα». Ο Εργκίν Αταμάν είχε από… καιρό ανοιχτά τα μάτια του για την αναπλήρωση του κενού που άφησε ο Λούκα Βιλντόζα, μιας και ο Αργεντίνος δε μπόρεσε ποτέ να μπει στην νοοτροπία της ομάδας. Ο Βιλντόζα είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ στα «θέλω» του Αταμάν και δε μπόρεσε να «δέσει» με τους πρώην συμπαίκτες του. Έτσι, οι «πράσινοι» χωρίς να χάσουν χρόνο προχώρησαν στην πρώτη μεγάλη «βόμβα» του φετινού καλοκαιριού.

Λορένζο Μπράουν. Ο Αμερικανός παίκτης που έκανε… όργια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, φτάνοντάς τη μια ανάσα από το Final-4 ήταν ο εκλεκτός του Τούρκου τεχνικού για την περιφέρεια της ομάδας. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» έκανε το χρέος της με εντυπωσιακό τρόπο και αφού επήλθε η συμφωνία με τους Ισραηλινούς, ο Μπράουν είπε το «ναι» με… τυπικές διαδικασίες, μη μπορώντας και μη θέλοντας να αρνηθεί την εξαιρετική οικονομική πρόταση της ομάδας, αλλά και την προοπτική που του δίνει ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο.

Το upgrade στην περιφέρεια είναι γεγονός. Ο Μπράουν πήρε τη θέση του Βιλντόζα και στο πλευρό των Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ οι «πράσινοι» συνθέτουν μια «μαγική» τετράδα, έχοντας (τουλάχιστον στα χαρτιά( την καλύτερη περιφερειακή γραμμή της Ευρώπης.

Η επόμενη κίνηση είναι στους ψηλούς. Μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει, αλλά μπορεί και να είναι θέμα… ημερών. Η διάθεση του «τριφυλλιού» να κάνει το «μπαμ» και στους ψηλούς είναι ξεκάθαρη, με τον Εργκίν Αταμάν αρχικά να κρατάει στο ρόστερ (για όσο χρειαστεί) τον Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι και εν συνεχεία να κοιτάζει προς… ΝΒΑ. Όπως έχει γίνει γνωστό ο Τούρκος παίκτης των Γιούτα Τζαν, Ομέρ Γιούρτσεβεν, είναι στα… κάδρο του Τούρκου τεχνικού και μια πιθανή μεταγραφή του αυτομάτως θα «εκτινάξει» την ποιότητα της ομάδας και στις θέσεις των ψηλών. Η διάθεση της διοίκησης της ομάδας για μια μεταγραφή σαν του Γιούρτσεβεν και στο «5» δείχνει την αποφασιστικότητα των «πράσινων» να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και την νέα σεζόν.

Τα αγωνιστικά προβλήματα της περασμένης σεζόν (καλύφθηκαν και αναμένεται να καλυφθούν) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να ξεκινήσει από την κορυφή και να τερματίσει σε αυτή.

Σχετικές ειδήσεις