Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γκιργκόνις δείχνει τον δρόμο!

Παναθηναϊκός AKTOR: Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο Λιθουανός παίκτης του «τριφυλλιού», των 81 συμμετοχών σε 82 παιχνίδια, αποδεικνύει στην πράξη τον απόλυτο επαγγελματισμό του και τη διάθεσή του για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
2'

Μετά από μια τέτοια τεράστια σεζόν οι… μικρές στιγμές που έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολλές.

Αναμφίβολα, όμως, αυτή που κάνει τη διαφορά και αυτή που άλλαξε μία και καλή το τσιπάκι όλης της ομάδας δεν είναι άλλη από το απίθανο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις μέσα στο Μόντε Κάρλο, όπου χάρισε την νίκη στο «τριφύλλι» και ουσιαστικά «έσπασε» την… κατάρατων εκτός έδρας αγώνων για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ήταν ένα βράδυ, μία φάση, που δεν εκτίναξε στα… ουράνια μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και τη ψυχολογία και όλης της ομάδας, αλλά και προσωπικά του Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Λιθουανός παίκτης πριν από δύο σεζόν είχε περάσει πολλά. Είχε περάσει μια πάρα πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά στα χέρια του Ντέγιαν Ράντονιτς με αποτέλεσμα το μέλλον του στην ομάδα να είναι αβέβαιο. Και όμως εκείνος παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ πάγκου και εξέδρας πάνω σε ένα ποδήλατο, όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έγινε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι (και με τις φήμες για το μέλλον του να ποικίλουν) ο Γκριγκόνις ήταν ο πρώτος που επέστρεψε στην Ελλάδα με πάρα, πάρα πολλές βαλίτσες και έπιασε δουλειά από τις αρχές Αυγούστου. Σχεδόν 20 μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Αποφασισμένος να μην πάει πουθενά και να πετύχει με το «τριφύλλι» στο στήθος, ο Λιθουανός όχι μόνο εδραίωσε τη θέση του στην ομάδα αλλά έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της.

Το τελείωμα της σεζόν 2023/2024 βρήκε τον έμπειρο παίκτη πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης έχοντας αγωνιστεί σε 81 παιχνίδια από τα συνολικά 82 που έδωσε η ομάδα του «τριφυλλιού». Κάτι που «μιλάει» από μόνο του. 41 στα 41 στην Euroleague, 35 στα 36 στη Stoiximan Basket League, 3 στα 3 στο Κύπελλο Ελλάδας και 2 στα 2 Super Cup.

Ο Γκριγκόνις πήρε την προσωπική του ρεβάνς με τον καλύτερο τρόπο, με την δουλειά του να αποδίδει καρπούς και με το παραπάνω.

Και το φετινό καλοκαίρι δεν άλλαξε τίποτα. Ο ίδιος όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της (προσωπικής και συλλογικής) επιτυχίας του, αλλά ακολούθησε το δικό του παράδειγμα, αρνούμενος να «καθίσει» πάνω στην τριετή ανανέωση του συμβολαίου του.

Από τους πρώτους που επέστρεψαν και πάλι στην Αθήνα ήταν ο Γκιργκόνις ο οποίος μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ να κάνει και πάλι τη διαφορά!

Τα στατιστικά του Μάριους Γκριγκόνις

Σχετικές ειδήσεις