«Πρώτα το Μπάσκετ»: «Επικίνδυνα αδρανής ο Λιόλιος»

Η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης (22/8)

Παναγιώτης Φασούλας
2'

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» αναφέρεται στον Βαγγέλη Λιόλιο, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι προσβλητικά για τον τίτλο του αδιάφορος και ταυτόχρονα ανίκανος να προστατεύσει τη φήμη του αθλήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επικίνδυνα αδρανής ο Λιόλιος!

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» όχι μόνο δεν επιχειρεί να αντλήσει προεκλογικά οφέλη από την τιμωρία που επέβαλλε η ΦΙΜΠΑ στα δύο μέλη της γυναικείας ομάδας τής Ελευθερίας Μοσχάτου, αλλά με νηφαλιότητα και την πρέπουσα προσοχή προσεγγίζει το θέμα. Όπως έκανε πάντα…

Θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό, αν όχι τραγικό, να επωμιστούν η προπονήτρια και η παίκτρια την όποια ευθύνη υπάρχει. Το ότι δεν συνεργάστηκαν στην έρευνα για υπόθεση που αφορά στο στοίχημα, δεν τις καθιστά ένοχες ή συνένοχες, σχετικά με όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν στην Ελευθερία Μοσχάτου.

Ο άνθρωπος που δεσμεύτηκε ότι θα πατάξει το στοίχημα (το παράνομο) δεν βρήκε το θάρρος να πει μια κουβέντα. Ακόμα και σήμερα, δύο μέρες αφότου όλος ο ελληνικός ηλεκτρονικός -κι όχι μόνο- Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα. Ακόμα και σήμερα που το γεγονός καταγράφηκε από ΜΜΕ σε Κύπρο και Τουρκία. Δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να παραπέμψει το ζήτημα στις δικαστικές αρχές, ώστε να βρεθεί η άκρη τού νήματος. Πέρα από τις μεγαλοστομίες δεν ασχολήθηκε ποτέ, ώστε να διασφαλίσει την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Ο επικεφαλής τού συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας, έδειξε αντανακλαστικά μόλις υπήρξε καταγγελία ή οσμή σκανδάλου.

Πιστός στο δόγμα «όλα στο φως» έφτασε μέχρι τον Αθλητικό Εισαγγελέα. Όχι τώρα, στις 25 Ιανουαρίου (υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα), όταν και ζήτησε να ελεγχθούν οι καταγγελίες.

Το ίδιο κάνει και τώρα, που υπάρχουν ακόμα πιο έντονες αποχρώσες ενδείξεις.

Θα μπορούσαμε να βγούμε με κορώνες και φιλιππικούς, καθιστώντας απολύτως ένοχο τη νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ή έστω συνένοχο. Εμείς θα πούμε ότι είναι επικίνδυνα αδρανής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι προσβλητικά για τον τίτλο του αδιάφορος και ταυτόχρονα ανίκανος να προστατεύσει τη φήμη του αθλήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών του έχουν συμβεί περισσότερες τιμωρίες, απ’ ότι την προηγούμενη 20ετία.

Δεν θα κουράσουμε τον κόσμο, άλλωστε όλοι καταλαβαίνουν.

Αλήθεια, στις συναντήσεις του με τους παράγοντες, όταν θα ζητήσει την ψήφο τους, θα συμπεριλάβει στις υποσχέσεις του ότι θα αντιμετωπίσει το παράνομο στοίχημα;

«Πρώτα το Μπάσκετ»»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή