Φιάσκο στη Ρωσία με Εθνική Κολομβίας… μαϊμού

Ένας Κολομβιανός φοιτητής κορόιδεψε την Ρώσικη Ομοσπονδία μπάσκετ και πήγε για Εθνική της χώρας του στο Περμ μια ομάδα από ερασιτέχνες που διασύρθηκαν και έγιναν αντιληπτοί.
1'

Κωμικοτραγικές καταστάσεις σε τουρνουά μπάσκετ στη Ρωσία. Στο Περμ πιο συγκεκριμένα, όπου ήταν καλεσμένη η Εθνική Κολομβίας. Έτσι νόμιζε τουλάχιστον η Ρωσική Ομοσπονδία μπάσκετ, καθώς η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η φερόμενη ως Εθνική μπάσκετ της Κολομβίας διασύρθηκε στο τουρνουά και η Ομοσπονδία της χώρας της λατινικής Αμερικής έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν έχει στείλει καμία Εθνική στην Ρωσία! Αυτόματα άρχισε να μπερδεύεται η κατάσταση. Δηλαδή αυτοί που αγωνίζονταν ως Εθνική Κολομβίας, ποιοι ήταν;

Στο Friendship Cup λοιπόν, εμφανίστηκε μια ψεύτικη ομάδα αποτελούμενη από ερασιτέχνες που παίζουν σε ανοιχτά γήπεδα. Με το κόλπο να έχει στηθεί από έναν φοιτητή Κολομβιανό, γεννημένο στην Μπογκοτά, ο οποίος σπουδάζει στο Καζάν.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε ούτε ένας μπασκετμπολίστας στη φερόμενη ως Εθνική Κολομβίας. Ήταν κυρίως μηχανικοί τα μέλη της, ένα εκ των οποίων και ο φοιτητής Μοσκέρα Ντουράντ Κρίστιαν Ντέιβιντ, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της απάτης.

Σπουδάζει αρχιτεκτονική και βρήκε την ευκαιρία να κάνει επαφές με την Ομοσπονδία της Ρωσίας για να πάει την Εθνική Κολομβίας στο τουρνουά. Τελικά πήγε τα φιλαράκια του, με πληρωμένα εισιτήρια, πληρωμένη διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και όλες τις μετακινήσεις φυσικά.

Στο sports.ru δημοσιεύτηκε ακόμη και η ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο πλευρών για το «κλείσιμο» της συμμετοχής των Κολομβιανών στο τουρνουά. Ο εν λόγω φοιτητής πλέον θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, ενώ βαρύ το κλίμα είναι και εντός της Ρώσικης Ομοσπονδίας (πρόεδρος ο Αντρέι Κιριλένκο) για το φιάσκο.