Αλέκσα Αβράμοβιτς: «Επέλεξα την ΤΣΣΚΑ γιατί είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος»

Ο διεθνής Σέρβος γκαρντ προτίμησε να πάει στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, παρά το ενδιαφέρον από ομάδες της Euroleague, με βασικό λόγο την πίστη του.
epa11538364 Aleksa Avramovic of Serbia in action during the Men's semi final match between USA and Serbia of the Basketball competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the South Paris Arena in Paris, France, 08 August 2024. EPA/YOAN VALAT
2'

Έχει γίνει γνωστός και είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον μπασκετικό κόσμο, για τον χαρακτήρα του, το χαμόγελό του και φυσικά τη μαχητικότητά του στο παρκέ. Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς ίσως να μην είναι ο πιο ταλαντούχος, αλλά πάντα είναι απ’ τους πιο σημαντικούς παίκτες είτε της Εθνικής Σερβίας, είτε της Παρτιζάν στην οποία αγωνιζόταν.

Ο Σέρβος διεθνής έφυγε απ’ τον σύλλογο του Βελιγραδίου, αλλά δεν επέλεξε να πάει σε κάποια άλλη ομάδα Euroleague όπου δεδομένα υπήρχε ενδιαφέρον γι’ αυτόν. Διάλεξε μάλιστα να πάει στη Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Επιλογή που παραξένεψε πολλούς, λόγω του αποκλεισμού των Ρωσικών ομάδων απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις. Όμως ο Αβράμοβιτς εξήγησε τους λόγους της απόφασής του. Επισημαίνοντας ως έναν απ’ τους σημαντικότερους, την πίστη του. Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και ήθελε να πάει σε μια ανάλογη χώρα κι έτσι διάλεξε τη Ρωσία.

Χαρακτηριστικά είπε ο Σέρβος:

«Ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς έχοντας συμβόλαιο με ομάδα. Οπότε δεν θα σκεφτόμουν κάτι άλλο. Σίγουρα είχα προτάσεις από ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά η ΤΣΣΚΑ… Με όσους μίλησα που είχαν παίξει παλιότερα στην ομάδα, Μιλουτίνοφ, Νταβιντόβατς, Τεόντοσιτς, Τάρλατς, ακόμη και ο προπονητής Πέσιτς, ο οποίος δεν ήταν στην ΤΣΣΚΑ, όλοι μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα.

Το πόσο καλά φέρονται στους παίκτες και πόσο όμορφη πόλη είναι η Μόσχα. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που επηρέασαν την απόφασή μου. Ήθελα πολύ να έρθω. Είμαι χαρούμενος που θα ζήσω στη Μόσχα. Δεν είναι μία συνηθισμένη πόλη και έχεις πολλά να κάνεις και να δεις. Πρώτα απ’ όλα, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτός επίσης ήταν ένας σημαντικός λόγος».