Το έπος της Σαϊτάμα: Όταν η Dream Team «υποκλίθηκε» στην Ελλάδα

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια, η Εθνική Ελλάδας έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της, κερδίζοντας τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Σαϊτάμα με 101-95.

Το έπος της Σαϊτάμα: Όταν η Dream Team «υποκλίθηκε» στην Ελλάδα
INTIME SPORTS
2'

Μολονότι μοιάζει σαν να ήταν χθες, όμως πέρασαν 18 χρόνια από την ημέρα που το όνομα της Εθνικής Ελλάδας έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, άλλωστε, το έπος της Σαϊτάμα δεν θα σβηστεί ποτέ από τις μνήμες των Ελλήνων και θα αποτελεί για πάντα έμπνευση!

Έχοντας «διαλύσει» την Κίνα στους «16» (95-64), κερδίζοντας άνετα τη Γαλλία στους «8» (73-56), η «γαλανόλευκη» κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόλυτο φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τις παντοδύναμες ΗΠΑ.

Μπορεί στην Dream Team να μην έπαιζε τότε ο Κόμπι Μπράιαντ, όμως στο ρόστερ υπήρχαν ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Κρις Μπος και όλη η αφρόκρεμα των σταρ του ΝΒΑ. Τίποτα όμως δεν σταμάτησε την ΟΜΑΔΑΡΑ του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Οι μεγάλοι «σταρ» του NBA έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Θοδωρή Παπαλουκά, του Βασίλη Σπανούλη, του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και της υπόλοιπης ελληνικής παρέας, η οποία έβαλε τέλος στην κυριαρχία τους σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η «Επίσημη Αγαπημένη» έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και κέρδισε με 101-95 σε μία απόλυτη παράσταση που έκανε το γύρο του κόσμου κι άπαντες να παραμιλούν, βγάζοντας ΗΠΑτους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Π. Γιαννάκης): Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος.

ΗΠΑ (Μ. Σιζέφσκι): Αντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, Μπραντ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή