Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεμούδιασμα με νίκη στο φιλικό με την Τσεντεβίτα

Ο Παναθηναϊκός AKTOR των πέντε απουσιών επικράτησε της Τσεντεβίτα με 81-76, στο πρώτο φιλικό της σεζόν, με τον Λορένζο Μπράουν να δείχνει από νωρίς το τι είναι έτοιμος να κάνει. 
INTIME SPORTS
4'

Ο Εργκίν Αταμάν έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του να... ξεμουδιάσουν στο πρώτο φιλικό της σεζόν. Ο Τούρκος τεχνικός, που είχε να διαχειριστεί πέντε απουσίες (Ναν, Λεσόρ, Γιουρτσεβέν, Αντετοκούνμπο και Σλούκας) είδε τους παίκτες να παρουσιάζουν ένα πολύ καλό, για τα δεδομένα της εποχής, πρόσωπο και να παίρνουν την νίκη με 81-76.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπράουν, Μήτογλου και Ερνανγκόμεθ, με τον πρώτο να δείχνει ότι έχει "δέσει" πολύ γρήγορα με τους νέους συμπαίκτες του.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο παίκτης που άνοιξε… ανεπίσημο λογαριασμό για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν με τον Έλληνα παίκτη να ξεκινάει από τη θέση «5» λόγω των απουσιών που είχε να διαχειριστεί ο Εργκίν Αταμάν. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 0-3 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν αρκετά άστοχοι έξω από το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 13-8 στο 5΄, ενώ ο Χουάντσο που ήταν από τους πιο δραστήριους ισοφάρισε σε 15-15, δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Τούρκος τεχνικός έκανε συνεχείς αλλαγές έτσι ώστε να μοιράσει τον χρόνο, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την Τσεντεβίτα να προηγείται με 23-17.

Προβάδισμα με τη λήξη δια χειρός Χουάντσο

Η διαφορά πήγε στο +8 με την επανέναρξη της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό όμως στη συνέχεια να αρχίσει να «ζεσταίνεται». Με μεγαλύτερη ευστοχία στα δίποντα και με τους Μπράουν και Μήτογλου να παίρνουν τα πάνω τους οι «πράσινοι» μείωσαν σε 27-25 με τρίποντο του Παπαπέτρου στο 14’ ενώ ένα λεπτό αργότερα το σκορ ήταν 31-27. Ο Μπράουν έμοιαζε να έχει «δέσει» εξαιρετικά με τους συμπαίκτες του και ήταν εκ των κορυφαίων του πρώτου εικοσάλεπτου. Ο Αμερικανός είχε 9 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ, ενώ Μήτογλου Γκριγκόνις και Χουάντσο είχαν 11, 8 και 7 αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ισπανός ήταν ο παίκτης που με ανάποδο λει απ έκανε το 43-44, δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Αν και άστοχος πατούσε καλύτερα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με γκολ-φάουλ του Γκραντ και τρίποντο του Μήτογλου και προηγήθηκε με 45-50. Ο Αταμάν συνέχιζε τις αλλαγές, μοίραζε τον χρόνο, με τους «πράσινους» όμως να είναι άστοχοι από μακριά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή. Παρ’ όλα αυτά η κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν τέτοια που έδινε συνεχώς ελεύθερα τρίποντα, με τον Γκραντ να κάνει το 52-56, στο 26’. Με τον Στιούαρτ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, η Τσεντεβίτα έμεινε κοντά στο σκορ, 59-62, ο Νίκολιτς έδινε λύσεις και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 65-67, με τον Μήτογλου να αστοχεί σε… τε α τετ, στη λήξη της περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τους Μπράουν και Χουάντσο να "οδηγούν" τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Πρέπελιτς με ένα ακόμα τρίποντο να μειώνει σε 70-73. Στα θετικά του Παναθηναϊκού η πολύ καλή συνεργασία των Μπράουν και Γκραντ, η οποία βοήθησε πολύ στην πολύ καλή επίδοση των παικτών του Αταμάν στον τομέα των ασίστ, με τον Χουάντσο να κάνει το 72-78, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Η Τσεντεβίτα προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, το έκανε με τρίποντο του Νίκολιτς, 76-78, αλλά ο Μπράουν με τρίποντο στα 50 δευτερόλεπτα έκανε το 76-81 και ουσιαστικά "κλείδωσε" την νίκη για την ομάδα του.

Τα Δεκάλεπτα: 23-17, 43-44, 65-67, 76-81

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Στιούαρτ 14 (2), Ρόμπινσον 7, Νίκολιτς 11 (3), Ροκ 3, Λεμάρ 11, Τζόουνς 11), Μπλάζιτς, Μπέρινγκεν 4, Ντάνεου 5 (1), Ογκμπέιντε 5, Πρέπελιτς 3, Γκέλμπεν 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 18 (1), Μωραΐτης 2, Σαμοντούροβ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Γκραντ 10 (1), Γκριγκόνις 10 (2), Ερνανγκόμεθ 13 (1), Μήτογλου 19 (1).