Παναθηναϊκός AKTOR - Αναντολού Εφές 83-72: Έκανε... πλάκα στους Τούρκους και κατέκτησε το τουρνουά!

Παρά τις πολλές τους απουσίες οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν άνετα της Αναντολού Εφές με 83-72 και πλέον περιμένουν την ενσωμάτωση Ναν και Οσμάν. 

Παναθηναϊκός AKTOR - Αναντολού Εφές 83-72: Έκανε... πλάκα στους Τούρκους και κατέκτησε το τουρνουά!
INTIME SPORTS
3'

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Τσεντεβίτα ο Παναθηναϊκός AKTOR, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν της Εφές με 83-72 και κατέκτησαν το τρόπαιο. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν για τον Εργκίν Αταμάν το γεγονός πως για ένα ακόμα ματς οι παίκτες του έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο, ειδικά αν αναλογιστούμε την εποχή στην οποία βρισκόμαστε αλλά και τις απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Τούρκος τεχνικός. Ο Παναθηναϊκός AKTOR παρατάχθηκε με τους ίδιους 9 παίκτες (όπως και στην αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα), μιας και για ένα ακόμα ματς έμειναν εκτός οι Σλούκας, Λεσόρ, Γιουρτσεβέν και Αντετοκούνμπο.

Αυτό δεν έμοιαζε όμως να επηρεάζει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία από το δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού κόντρα στην «οικοδέσποινα» έδειξε να ανεβάζει ρυθμούς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης «ζεστάθηκαν» από νωρίς, προηγήθηκαν με 6-0 με δύο τρίποντα από τους Γκραντ και Μήτογλου και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 5’ το σκορ ήταν στο 13-10, ο Γκραντ «χτύπησε» και πάλι με γκολ-φάουλ για το 16-10, ενώ Παπαπέτρου και Μήτογλου έκαναν τη διαφορά στη συνέχεια, μέχρι και το 26-14 του πρώτου δεκάλεπτου που προήλθε από πολύ ωραία προσπάθεια του Παπαπέτρου στο χαμηλό post.

Η κόπωση των «πράσινων» και το buzzer beater του Γκιργκόνις

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ίδιο καλά και συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο παρά το ότι ο Αταμάν είχε πολύ μικρό rotation στα χέρια του. Η διαφορά πήγε στο 30-20 στο πρώτο δίλεπτο, ο Σμιτς απάντησε με τρίποντο και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν να ρίχνουν… ρυθμούς. Κάτι που η Εφές το εκμεταλλεύτηκε και με τους Οζντεμίρογλου και Ουίλις, μείωσε σε 32-28, στο 15’. Η κόπωση ήταν εμφανής στους παίκτες του Παναθηναϊκού με την Εφές να μην αφήνει το στοιχείο αυτό να περάσει απαρατήρητο και μείωσε σε 36-35 τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Καλαιτζάκης απάντησε άμεσα με τρίποντο, έπειτα από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας και ο Γκιργκόνις με buzzer beater έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 44-37.

Πήρε διαφορά και η Εφές δε μπόρεσε να αντιδράσει

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά με τους «πράσινους» να προσπαθούν να πατήσουν και πάλι το πόδι τους στο.. γκάζι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Γκραντ να τους «οδηγεί» πήραν και πάλι στα χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα με τον Χουάντσο να κάνει το 53-43 στο πρώτο πεντάλεπτο. Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν η οποία πίεσε πολύ στην άμυνα, βρήκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και πήρε διαφορά 15 πόντων, 66-51. Ανάλογη η εικόνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τους "πράσινους" να δείχνουν διάθεση και όρεξη να τρέξουν και να πιέσουν. Πέντε λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έφτασε και τους 23 πόντους, 79-56 με το παιχνίδια ν αολοκληρώνεται με 83-72 και τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τουρνουά της Τσεντεβίτα.

Τα Δεκάλεπτα: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Μπράουν 10, Μωραΐτης, Σαμοντούροβ 8, Παπαπέτρου 13 (1), Γκραντ 14 (3), Γκριγκόνις 13 (3), Ερνανγκόμεθ 7 (1), Μήτογλου 13 (1)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μιγιάτοβιτς): Μπομπουά 6 (2), Νουόρα 13 (1), Μπράιαντ 7, Σμιτς 5 (1), Τόμπσον, Τζόνσον 2, Πουαριέ 6, Οζντεμίρογλου 2, Όλατζ, Οσμάνι 4, Οτούρου 18

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή